BIST 9.679
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.419,24
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Yıldız seçim hedefini açıkladı!

BDP Genel Başkanvekili Bengi Yıldız, bağımsız adaylarla TBMM'deki milletvekili sayılarının iki katına çıkacağını söyledi

Abone ol

İNTERNETHABER- 12 Haziran'daki genel seçimlere 'bağımsız adaylarla' girme kararı alan Barış ve Demokrasi Partisi, parlementodaki milletvekili sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

BDP'nin genel seçimler için öngördüğü seçim programı hakkında ayrıntıları açıklayan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, BDP'nin toplumun farklı kesimlerini aynı çatı altında toplamayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti iktidarının Kürt sorunun çözümünden, Alevi sorunlarının çözümüne kadar ortaya koyduğu çalışmaların başarısızlıkla sonuçlandığını ve iktidarın tüm kredisini kaybettiğini söyleyen Yıldız, hedeflerinin milletvekili sayısını ikiye katlamak olduğunu söyledi.

GAYRİMÜSLİMLERDE KATILACAK

"BDP dışında Kürt muhalefetiyle birlik sağlayara, gayri müslümleri de katarak parlementoya dönmeyi hedefliyoruz. Çalışmalar için yeni bir seçim komisyonu kuruldu. Siyasiler bu komisyona başvurarak adaylıklarını açıklayabilirler. Doğu ve Güneydoğu'da, Kürt coğrafyası olan 11 ilde ön seçim yapılacak, diğer illerde ise adaylar değerlendirmeye tabi tutulacak."