BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekilden skandal sözler

BDP’li vekilden terör örgütü PKK'ya dair itiraf gibi açıklama geldi, bakın kaçırma eylemelerini hangi sözlerle değerlendirdi.

Abone ol

TBMM Çözüm Süreci’ni değerlendirme Komisyonu üyesi Hüsamettin Zenderlioğlu , PKK’nın Pervari’nin Belenoluk Köyü’nde jandarma karakol inşaatında çalışan işçileri kaçırmasını itiraf gibi sözlerle yorumladı.

İŞÇİLER GİTSİN DOMATES SATSIN 

Bitlis’te karakol inşaatı yapımında çalışan işçilerin defalarca PKK tarafından tehdit edildiğini itiraf eden Hüsamettin Zenderlioğlu, işçiler içinse garip ifadeler kullanarak "Başka iş mi yok. Gitsin domates satsın." açıklamalarında bulundu.

İşte Akşam gazetesindeki habere göre Zenderlioğlu'nun o sözleri:

"İşçiler defalarca PKK tarafından uyarılmıştı. Defalarca ‘Bu inşaatlarda çalışmayın’ denilmişti. ‘Sizin orada ekmeğiniz yok. Bize ölüm tuzağı hazırlamayın’ denilmişti, dinlemediler. İşçileri alıp bir daha çalışmamaları konusunda yeniden ikaz ettiler. Başka iş mi yok. Kimse karakol yapımlarında çalışmamalı. Gitsin domates satsın. Kardeşine tuzak hazırlamalarının bir anlamı yok ki. Orada bir işçi ekmek yemesin demiyoruz biz. Ama PKK’lılar da kendilerini korumak için orada çalışılmasını istemiyor. Üstelik onlar kimseyi kaçırmaz. Niye kaçırsın"