BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil ihraç söylentisine ne dedi?

Bodrum tatili bela oldu başına... Partisinden ihracı da konuşulan konular arasına girdi... Bengi Yıldız bu duruma ne dedi?

Abone ol

Bodrum'da çekilen fotoğraflar başına bela oldu BDP milletvekili Bengi Yıldız'ın. O fotoğrafların kamuoyuna yansıtılış biçiminin yanlış olduğunu belirten Yıldız için partisinin de ihraç kararı alabileceği iddia edilmişti. Yıldız, alınacak herhangi bir ihraç kararına karşı saygılı olacağını belirterek, partisine fotoğraflarla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını ifade etti.

Habertürk'te yer alan habere göre, Bengi Yıldız, Demokratik Toplu Kongresi'nden ihracını gündeme getiren, Bodrum'da bir kadınla tekneye binerken ve içki içerken çekilen fotoğraflarının bir gazetede yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Halkımdan ve seçmenlerimden özür diliyorum. Partimin her kararına saygılıyım, istifa derlerse istifa ederim. Ben dava adamıyım partime olayla ilgili açıklama yaptım. Fotoğraf gerçek, ama yansıtılış biçimi çok farklı" dedi.

Bir aile dostunun düğünü için Bodrum'a gittiğini dile getiren Yıldız, olayın çarpıtıldığını şu sözlerle açıkladı;

"Onlarla beraber herkesin gittiği denize gittik, herkesin binebildiği bir tekneye bindik. O gittiğim yer de Batmanlı hemşerimindir ve birçok Batmanlı hemşerim ordaydı. Ama fotoğraflarda gayrı meşru bir ilişki varmış gibi farklı bir sunum var. Olayı çarptırıyorlar. O bahsedilen aile dostumuzdur. O bayan daha önce defalarca Batman'a geldi, birçok partili arkadaşımız tanır kendisini. Eşim Ankara'da olduğu için tanışmamış onunla. Halkımdan özür diliyorum"

Olaydan sonra partisiyle görüştüğünü ve konuyla ilgili gereken açıklamaları ve bilgileri sunduğunu ifade eden Yıldız, "Partimden halkımdan ve seçmenlerimden özür diliyorum özeleştiri veriyorum" dedi.

FOTOĞRAFI BIRAKTI, GAZETELERE YÜKLENDİ!

Kendisine yargısız infaz yapıldığını belirten Yıldız, "Olayı çarpıtarak yazanlar bunun hesabını verecek. Kaç gündür yazılıyor. Neye dayanarak yazılıyor belli değil. Kaynağınız kim, bunun hesabı sorulacak" diyerek fotoğraflarını yayınlayan gazeteleri eleştirdi.