BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil açık açık tehdit etti

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hükümeti eleştirdi ve Suriye'de Kürtlere yönelik olumsuzluğa Türkiye'deki Kürtlerin anında tepki vereceğini söyledi

Abone ol

BDP'li vekil Nursel Aydoğan, bilindik üslubunu yine konuşturdu. "PKK terör örgütü değil" diyen BDP'li vekil, Karayılan'ın adını andı ve "Kürt halkından hayatınızın dersini alırsınız" diyerek tehditkar açıklamalar yaptı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaptığı konuşmasıyla büyük tepki toplayan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, açık açık Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden açıklamalarda bulundu. 

HAYATINIZIN DERSİNİ ALIRSINIZ

PKK'nın bir terör örgütü olmadığını dile getiren Aydoğan, PKK'yı öven sözler sarfetti.
İşte Aydoğan'ın o sözleri:

"Murat Karayılan açıklama yaptı; sınırın ötesi berisi yok, artık PKK'nın her yerde olduğunu söyledi. Siz Kürt halkının öyle bir direnişiyle karşılaşırsınız ki, hayatınızın dersini alırsınız.

BİZDEN SÖYLEMESİ

Bizden söylemesi isterseniz deneyin. Roboski'de yaşananları basın 21 saat sonra açıklamak zorunda kaldı. Ama her şeye gücün yetmez. Biz kimseden korkmuyoruz. Korkacak olsaydık bu politikayı bu siyaseti yapmazdık.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

PKK'nın terör örgütü olmadığına inanıyoruz; Kürt halkının ana dilini kimliğini, kültürünü, demokratik yollardan elde edemediği için eline silah alıp dağa çıkmış bir gerilla örgütüdür. Bunu böyle bileceksiniz, böyle tanıyacaksınız ve hiç kimseye zorla terörist dedirtemeziniz."