BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Tan'dan yayında çarpıcı açıklama!

İmralı'ya giden ve Abdullah Öcalan'la görüşen üç BDP'liden biri olan Altan Tan canlı yayında Fatih Altaylı'ya önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Geçen hafta sonu İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüşen heyetin içinde bulunan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, izlenimlerini Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı ile paylaştı.

    ALTAN TAN CANLI YAYINI TERK ETTİ    

BDP'li Altan Tan, Öcalan görüşmesiyle ilgili Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın söylediklerine kızıp canlı yayını terketti. (DEVAMINI OKU)

altan-tan-canli-yayini-terk-etti.jpg

Bu işin sıhhatli yürümesi için esas gitmesi gerekenler eş başkanlardır. Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Gültan Kışanak, Sayın Aysel Tuğluk ve Sayın Ahmet Türk'tür. Bu insanlar giderse daha etkili olur.

Bizim partimizin verdiği karar buydu. Hangi hassasiyetler geliştiyse... Sayın Öcalan'ın 'eş başkanlar gelecekse gelsin, onlar gelmiyorsa bu üç isim gelsin' dediğini biliyoruz. Bize söylenen bu. Daha fazlasını bilmiyorum.

GÖMLEK DEĞİŞTİRMEMEK SUÇ MU?

Tan, Boşnaklar, Gürcüler, Abhazlar ve Arnavutlar gibi imparatorluğa sonradan dahil olarak Anadolu'ya gelen unsurların cumhuriyetin kendilerine sunduğu elbiseyi kabul ettiklerini, ancak Kürtler'in bunu kabul etmediğini anlattı.

"Herkes cumhuriyetin kendisine sunduğu elbiseyi giymekte özgürdür ve başım üzerinde yeri vardır" diyen Altan Tan, "Peki Kürtler bu elbiseyi giymediği için suçlu mu oluyor" diye de ekledi.

BİR ERKEK SEN Mİ KALDIN?

Kürt sorununa ilişkin tespitlerini sürdüren Altan Tan, sözünü ettiği Boşnak, Gürcü ve Abhazlar için şunları söyledi;

"Siz hangi sebepten olursa olsun kendinizi Türk olarak ifade edebilirsiniz ve başım üzerinde de yeriniz var. Fakat Kürtler aynı elbiseyi giymedi diye 'bir erkek sen mi kaldın' deme hakkınız yok. Ben sizin gibi devşirilmek zorunda mıyım?"

ÖCALAN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKACAK

Öcalan bu dönemde her türlü riski alarak, çabayı göstererek, elini taşının altına koyacağını söyledi. Devletin ve kendisinin bu süreçten dönmesinin mümkün olmadığını. Ama bu konuda bazı endişe ve şüphelerinin olduğunu; çünkü AKP'nin kolaycılığa ve fırsatçılığa kaçtığını söyledi. 1 saate yakın tahlil yaptı. Gelinen noktada dünyanın kabul ettiği demokratik kriterler çerçevesinde bu işin çözülmesi gerektiğini anlattı. Türkiye demokratikleşirse Kürt sorununun çözüleceğini belirtti. Meselenin, değerlendirmelerinin özeti bul.

YAPAMAZSAK FELAKET OLUR!

Diyelim ki başaramadık. İster hükümet bu konuda gevşek kaldı, siyasette bazı maniplasyonlar ve enfeksiyonlar oldu. Yapamazsak hepimiz için felaket olur. Kazanırsak birlikte kazanırız, kaybedersek birlikte kaybederiz. Yeni bir Türkiye, yeni bir Anayasa, yeni bir Türkiye ve yeni bir Ortadoğu.Yeni paradigmayla birlikte Türk siyasetinin, PKK'nın, Kürtler'in de bu yeni duruma göre konuşlandırmaları gerektiğinin altını çizdi.