BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Tan'dan Erdoğan'a süre tepkisi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmaları için süre vermesine tepki gösterdi.

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa çalışmalarının 2 ayda bitmeyeceğini herkesin bildiğini belirterek, ''Bugünden sonra komisyonun, bu baskı altında çalışma imkanı kalmamıştır'' dedi. 

Altan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmalarının Mart sonuna kadar bitmemesi halinde AK Parti'nin kendi çalışmasını Meclis'e getireceğini açıkladığını anımsattı. 

Anayasa çalışmaları için makul süreye ihtiyaç olduğunu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de siyasi parti genel başkanları ve Başbakan ile yaptığı görüşmede yıl sonuna kadar sürmesi için destek aldığını ifade eden Tan, ''Tabii ki önü açık süreyi kimse savunmuyor'' dedi. 

Erdoğan'ın Mart sonuna kadar süre vermesini doğru bulmadıklarını dile getiren Tan, ''Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarının 2 ayda bitmeyeceğini herkes biliyor. Tarih ortaya koyuyor ve masadan kalkmak istiyorsanız, komisyonu niye oyalıyorsunuz? Bugünden sonra komisyonun bu baskı altında çalışma imkanı kalmamıştır. AK Parti ne yapmak istiyorsa bugünden ortaya koysun'' diye konuştu.