BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Önder'in işkencecisi konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Mamak Cezaevi Müdürü emekli Albay Raci Tetik’i kaldığı huzurevinde dinledi.

Abone ol

MHP Milletvekili Atilla Kaya, Tetik’in yaptığı baskı ve işkenceleri “Disiplin anlayışım” diye değerlendirdiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş'ın başkanlığında toplandı. Aralarında MHP Milletvekili Atilla Kaya, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de bulunduğu komisyon, eski Mamak Cezaevi Müdürü emekli Albay Raci Tetik’i kaldığı Çamlıca Huzurevi’nde dinledi.

22529.jpg

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Milletvekili Atilla Kaya, “Bir dönem işkenceleri ile ünlü Mamak Cezaevi’nin komutanıyla görüştük. Aradan 30 seneden fazla bir zaman geçmesine rağmen, en küçük bir pişmanlık hatta üzüntü emaresi bile göstermeyen bir tutumu var. Bütün o yaptıklarını, o işkenceleri, o baskıları da ‘Bunlar benim disiplin anlayışım. Yönetmeliklerin ve üstlerimizin talimatı’ şeklinde değerlendirdi” dedi.

Komisyonda Mamak Cezaevi Müdürü emekli Albay Raci Tetik, Milletvekili Kaya’nın “Mamak Cezaevi içerisinde bulunan ve C5 diye tabir edilen insanların işkence gördüğü bölümle” ilgili sorusu üzerine “Evet, ben geldiğim zaman orayı ziyaretim esnasında orada işkence aletlerini gördüm. Bir takım işkence aletleri vardı. Boş bir odaydı. Daha sonra bunların kaldırılması için talimat verdim. Ben geldikten bir hafta 10 gün sonra kaldırıldı” dedi.

HATIRLAMIYORUM

Milletvekili Kaya’nın sonraki tarihlerde orada işkence gördüğünü söyleyen arkadaşları olduğunu söylemesi üzerine de Tetik, “Hatırlamadığını” söyledi.

MHP Miletvekili Kaya, “Yani işine gelmeyen noktalarda hatırlamıyor. Ama esas itibariyle bir vicdan muhasebesi yaptığınız zaman, aradan bu kadar zaman geçti. 31 bin insan geçmiş oradan. Bunlardan sadece 4 bini ceza almış diğerlerinin hepsi beraat etmişler. Bu konuda herhangi bir üzüntünüz, bir pişmanlığınız var mı” sorusuna “Hayır” diye cevap verdi” dedi.

SIRRI BEY YANIT VERSİN

Bir basın mensubunun “Sırrı Süreyya Önder ‘Bana işkence yaptı’ demişti karşılaşmaları nasıl oldu?” sorusu üzerine Kaya, “Onu Sırrı beyin kendisi anlatır. Ama o, bizzati orada bulunduğu dönemler içerisinde isimler vererek yapılan uygulamaları sorduğunda da, bunları kendisinin görmediğini, bunların olmadığı şeklinde cevaplar verdi” diye konuştu.