BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Önder kürsüye bu fotoğrafla çıktı

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde BDP'li Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel tutuklular adına kürsüye çıktı

Abone ol

sirrisüreyya.jpgTBMM Genel Kurulu'nda 2013 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kürsüye, tutuklu olan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın resmiyle geldi.

Fotoğrafı kürsüye koyan Önder, Ayhan'ın ağzından özgeçmişini anlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

''Milletvekili özlük hakları bize tanınırken, milletvekilliği görevini ifa etmemiz türlü gerekçelerle engelleniyor. Tutsak vekillerin durumuna dair yapılan kanuni düzenlemeyle ilgili sayın Meclis Başkanı, yasa koyucunun ne kastettiğini, 'Meclis'in iradesini anlaması lazım' diyerek dünya hukuk tarihinde görülmemiş bir tavırla bu yasanın neye hizmet etmesi gerektiğini bu ülkenin yargıçlarına anlatmaya çalışıyor. Buna rağmen bizler bu halkın seçilmiş temsilcisi olarak cezaevlerinde tutulmaya devam ediliyoruz.

Hükümet, silahla mücadele, onun siyasi siyasal uzantılarıyla müzakere demişti. Tüm alanlarda olduğu gibi bu lafı da tamponundan anladılar. Sivil siyasetle mücadele ediyorlar, silahlı unsurlarla müzakereyi tercih ediyorlar.''

KCK ADI ALTINDA SOYKIRIM

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, tutuklu BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın resmiyle kürsüye geldi ve onun adına konuştu.

Tuncel, ''KCK adı altında yürütülen siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alındım ve tutuklandım. 53 bin oyla seçildim ama ne yazık ki bu irade cezaevinde hapsedildi'' dedi.

Tuncel, sözlerini ''Mardin zindanından Genel Kurul'u saygıyla selamlıyorum'' diyerek bitirdi.

20121218.130248_ank45.jpg