BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Meclis üyesine tecavüz gözaltısı

Cinsel istismarı protesto gösterisi yapan BDP'li Meclis Üyesi tecavüz suçlamasıyla gözaltına alındı

Abone ol

Siirt'te cinsel istismar olaylarını protesto eden BDP belediye meclis üyesi ile 75 yaşındaki bir kişi yaşları küçük kız çocuklarına tecavüz ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Siirt bir günde yaşanan 2 ayrı cinsel istismar olayı ile çalkalandı. İddialara göre 75 yaşındaki bir kişi 7 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

İkinci olayda ise 2010 yılında Siirt'te meydana gelen cinsel istismar olaylarını protesto eden BDP'li belediye meclis üyesi 16 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Siirt Alan Mahallesi'nde 2 gün önce 7 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği iddia edilen 75 yaşındaki Z.B. ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Z.B. görüntü almak isteyen basın mensuplarına hareket ederek çekim yapmamalarını istedi.

SİYASİ KOMPLO DEDİ

BDP belediye meclis üyesi, eski DTP il yöneticisi ve eski Siirt Yardımlaşma Derneği Başkanı M.T. isimli şahıs da 16 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesi ile gözaltına alındı.

BDP'li şahıs sağlık kontrolünden geçirilirken basın mensuplarına 'Bu bir siyasi komplodur' şeklinde bağırarak gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Sağlık kontrolünden geçirilen her iki şahıs ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.