BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.502,35
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Kürkçü'den çarpıcı cezaevi iddiası!

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, PKK'lı hükümlüleri ziyarete gittiğinde cezaevinde yaşananları böyle anlattı...

Abone ol

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, İzmir'de cezaevinde görüştüğü PKK'lı hükümlülerin, bir başgardiyanın kendilerine ''Neden savaşı durdurdunuz, neden Hükümeti kurtarıyorsunuz?'' dediğini iddia etti.

Kürkcü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile birlikte İzmir Aliağa Şakran Cezaevi Kampüsü ile bazı karakollarda yaptıkları incelemeler hakkında bilgi verdi.

Cezaevine gittiklerinde, yöneticilerin ihlal ve kusurları gizlemek, kaçırmak ve birbirlerini kollamak için zincirleme işbirliği içinde olduklarını gözlemlediğini iddia eden Kürkcü, karakol ziyaretlerinden sonra cezaevlerini incelediklerini söyledi.

50 GARDİYANIN SALDIRISINA UĞRADILAR

Kürkcü, cezaevine gitmeden önce, 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan terör örgütü PKK'lı 11 hükümlünün Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne nakledildiklerini gördüklerini ifade ederek, ''Neden gönderildiklerini sorunca cezaevi yönetimi çeşitli nedenler öne sürdü. Biz onlarla görüşmek istediğimizi söyleyince, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile birlikte kaldıkları cezaevine gittik. Görüştüğümüz mahpuslar, arama bahanesiyle 50 gardiyanın saldırısına uğradıklarını ve bunu milletvekillerine söylememeleri için de buraya gönderildiklerini anlattı. Hatta, saldırı sırasında bir başgardiyanın, 'neden savaşı durdurdunuz, neden hükümeti kurtarıyorsunuz?' dediğini belirttiler'' diye konuştu.

Kürkcü, cezavinde olanlarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

ORALARA HABERSİZ GİDİLMEDİ

Cezaevi ve karakollara, habersiz gidilmesi gerektiğini kaydeden Kürkcü, ''Bir haftadan önce bizim geleceğimizi herkes biliyor, sorunların silsile içinde üstü örtülüyor. 4 karakola gittik ama dördünde de nezarethanede kimse yoktu, böyle bir şey olabilir mi? İnsan haklarını incelemekten çok, devletin kusurlarını gizlemek görevi yürütüyoruz'' dedi.

Kürkcü, bir soru üzerine, özel yetkili mahkemelerin ''düşman ceza hukuku'' uyguladığını, kişileri ''esir edilmesi gereken düşman'' olarak gördüklerini iddia etti.

KOMİSYON GİTMEDE DE OLUR

''Komisyonun İmralı'ya gitme durumu olabilir mi?'' sorusuna Kürkcü, ''Ben bunun için daha önce pek çok kez başvuruda bulunmuştum. Komisyon, Öcalan için tecrit uygulandığında, bir yıl önce gitmeliydi ama artık vekiller gittikten sonra komisyon gitmese de olur'' yanıtını verdi.