BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Kaya'dan bırakın yansın emri

KCK soruşturmasında gözaltına alınıp tutuklanan Belediye Başkanı Bekir Kaya, belediyeye ait araçları gözdağı için yürütmüş.

Abone ol

KCK sorutturması kapsamında tutuklanan BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, 19 Mayıs 2011'de kentteki olaylı gösterilerde yakılan kamu binalarını söndürmek isteyen itfaiyeyi, "Önlerini kesin, müdahale etmesin, bırakın yansın" diyerek engellediği ortaya çıktı.

Star gazetesinin KCK operasyonunda belediye başkanları 'şiddet eylemlerine destek sağlamak' suçlamasıyla gözaltına alınmışlar.

DOZERLERİ TANK GİBİ YÜRÜTMÜŞ

Pek çok kamu binası ve banka subesinin molotoflarla yakıldığı olaylar başlamadan önce sabah saatlerinde Van Belediyesi'ne ait onlarca kamyon, kepçe, dozer, cöp kamyonu ve itfaiye araçlarının şehir merkezinde 'tank' gibi yürütüldüğüne ilişkin görüntüler dosyaya girdi. Araçların belediye garajından çıkartılarak Cumhuriyet Caddesi'nde konvoy halinde gecis yaptığına dikkat çekildi.

HAMİLE KADIN BEBEĞİNİ DÜŞÜRDÜ

Diyarbakır'da görülen KCK durusmasını protesto etmek amacıyla Van'da düzenlenen gösterilerde yakılan bir banka subesini söndürmeye gelen itfaiye aracını Van Belediye Başkanı Kaya'nın durdurup geri çevirmesi polis kamerasına yansıdı. Olaylarda banka görevlisi hamile bir kadının bebeğini düşürdüğü iddia edildi. 

BAŞKANIN ŞOK TALİMATI KAMERADA

Van Belediye Başkanı Kaya’yla ilgili çarpıcı bir görüntü kaydı da dosyaya girdi. Görüntülerde molotoflarla yakılan yerlere müdahaleye giden itfaiye araçlarının önünün kesilmesi talimatının bizzat Kaya tarafından verildiği görülüyor. Kaya “İtfaiye niye geliyor, önünü kesin, itfaiyenin önünü kesin..” talimatı veriyor. Bu kapsamda yakılan bir banka şubesini söndürmeye gelen itfaiye aracını Kaya’nın durdurup geri çevirmesiyle ilgili polis kamerası kaydı kendisine gösterildi.

uuuuu.20120611080754.jpg