BIST 9.533
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.485,37
HABER /  POLİTİKA

BDP'li başkanlar Öcalan için aç kalacak

BDP'li Belediye Başkanları İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan için açlık grevi yapacak

Abone ol

BDP'li Belediye Başkanları İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın avukatları, ailesiyle görüştürülmediği iddiası ve demokratik siyaset kanallarının açılması için açlık grevi yapacak.

BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), İmralı'da Abdullah Öcalan'a tecrit uygulanıp, avukatları ve ailesiyle görüştürülmediği iddiası ve çetebaşına demokratik siyaset kanallarının açılması için açlık grevleri başlatıyor. BDP'nin tutuklu Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız, açlık grevlerine katılırken, BDP ve bazı bağımsız milletvekilleri de parti genel merkezinde iki günlük açlık grevi yapacak.

BDP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Baluken, partililerin ve milletvekillerinin açılık grevine destek amacıyla belediye başkanlarının da açılık grevi yapma kararı aldığını açıkladı.

Baluken, "Belediye başkanlarının 2-3 gün sürecek olan açlık grevi için bir planlama yapılıyor. Açlık grevinin önümüzdeki hafta sonucu Diyarbakır'da yapılması planlanıyor. Açlık grevine, seçilmiş tüm belediye başkanları ve tutuklu olan başkanların yerine de belediye başkan vekilleri katılacak. Destek amacıyla yapılacak açlık grevi Diyarbakır il binasında yapılabilir. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde genel kapsamlı bir açıklama yapılacaktır" dedi.