BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  POLİTİKA

BDP'li başkanın evinde 7,5 kilo bomba!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak'ın evinde yapılan aramada bomba ele geçirildi

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak'ın evinde yapılan aramalarda bodrum katındaki samanlıkta saklanmış vaziyette 7.5 kilogram zaman ayarlı bomba ele geçirildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama, arama, el koyma ve inceleme kararı çıkartılan Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak ve kardeşi Derviş Cabadak'ın evine dün gece polis tarafından operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamaya göre, evin içinde arama yapan polis, bodrum katında saklanmış vaziyette 7.5 kilo zaman ayarlı bomba ele geçirdi. Evin diğer bölümlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda Suriye Telekom ibaresi bulunan telefon kartları, cep telefonları, dizüstü bilgisayar, örgütsel dökuman bulundu.

Olayla ilgili olarak Derviş Cabadak ve Saliha Cabadak gözaltına alındı.

Patlayıcılar büyük şehirlerde kullanılacaktı

Mardin İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekiplerinin, BDP'li Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak ve kardeşi Derviş Cadabak'ın evine yönelik düzenlediği operasyonda ele geçirdiği 7.5 kg zaman ayarlı patlayıcının metropollerde kullanılmak üzere hazırlandığı ortaya çıktı.

Bombaların 300 metrekare alanda yer alan her canlıyı öldürecek güçte olduğu bildirildi. Her biri 2.5 kg olmak üzere 3 adet zaman ayarlı bombayı, Başkan Yardımcısı Saliha Cadabak ve kardeşi Derviş Cadabak'ın evinin bodrum katında samanlığın altında saklanmış vaziyette bulan polis, yaptığı incelemede her bir bombanın içerisinde yüksek güçte patlayıcı madde ve 5X5 mm ebatlarında (küp biçiminde) bin 200 adet metal parça bulunması nedeniyle hedefine ulaşması halinde çok sayıda can kaybına ve yaralanmaya sebebiyet vereceğini kaydetti.

Yaklaşık 5x10 cm ebatlarında "30 dakika zamanlı bomba" ibaresi ile başlayan ve SERKEFTIN ibaresi ile biten bilgisayar yazımı 11 maddelik kullanım talimatını bulundu. Bomba imha ve inceleme uzmanları yaptığı incelemede; 30 dakikanın geçmesinden sonra söz konusu FIXNET ibareli 10 cm yüksekliğindeki beyaz renkli mavi kapaklı plastik kutu içerisinde elektronik devreler ve devreye bağlı elektrik kapsül irtibatı bulunan patlayıcının, her biri yaklaşık 2-2.5 kg ağırlığında 3 adet zaman ayarlı ve patlamaya hazır vaziyette olduğunu tespit etti. Polis olayla ilgili soruşturmayı derinleştiriyor.