BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  POLİTİKA

BDP'li başkanı evinde silahlı saldırı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, BDP eski ilçe Başkanı Mehmet Dündar’ın evine, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce pompalı tüfekle ateş açıldı.

Abone ol

Kimsenin yaralanmadığı saldırıda, evin kapı ve duvarlarına tüfekten çıkan saçmalar isabet ederken, polis, kaçan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, gece geç saatlerde Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. Gece saatlerinde ailesiyle birlikte hasta ziyaretinden dönen BDP eski İlçe Başkanı Mehmet Dündar, sabah saatlerinde evinin kapı ve duvarlarında saçma izlerine rastlayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polisler, evde ve sokakta inceleme yaptı. İncelemede, evin kapısı ile duvarlarında çok sayıda av tüfeğinden ateşlenmiş saçma izine rastlandı. Polis saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatırken, kimseyle husumeti olmadığını belirten Dündar, "Olayı sabah fark ettik. Gece hasta ziyaretine gittiğimiz için eve geç geldik. Sabah misafirlerimizle bahçede otururken, evimin kurşunlandığını fark ettim. Kapı ve cama çok sayıda saçma isabet etmiş. Kimseyle bir husumetim ve düşmanlığım yok" dedi.

Polis, saldırı yı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin kimliklerinin saptanarak yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.