BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Ayna'dan kışkırtan açıklama!

Emine Ayna, İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'nın durumuyla ilgili yaptığı konuşmada bakın neler söyledi?

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP tarafından kurulan Demokratik çözüm çadırı önünde verilen konseri izleyen BDP Mardin Miletvekili Emine Ayna, İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'nın durumuyla ilgili yaptığı konuşmada, "Bugün eğer Kürt halkının önderi tutukluysa bu halkın kendisi tutuklu demektir. Bir halk ancak önderi özgür olabilirse özgürdür" dedi.

Nusaybin'de kurulan Demokratik çözüm çadırı önünde Koma Azad grubu tarafından verilen Kürtçe konseri BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, MYK üyesi Mahmut Çelik, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Girmeli belde belediye başkanı Ömer Altun, Akarsu belde Başkanı Lokman Fındık, Nusaybin BDP ilçe Başkanı Süleyman Çiftçi'nin yanı sıra binlerce kişi izledi, gecenin geç saatine kadar halay çekerek Demokratik Çözüm Çadırında Nöbet tuttu.

Konserin ardından yüzüncü yıl parkına kurulan Demokratik çözüm çadırında halka seslenen BDP Mardin Miletvekili Emine Ayna, Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne binlerce kişinin akın edeceğini belirterek, "Nusaybin'den hareket eden her şey Tır, kamyon, otobüs, araba, at, eşek hepsi yola çıkacak" diyen Ayna "Nusaybin 4 nisanda binlerle yola çıkacak ve Amara'ya hareket edecek, Nusaybin burada Kızıltepe, Mardin, Dargeçit'le Derik'le, Mazıdağ'la,Savur ve Midyat'la buluşacak Amara'ya (Ömerli)gidecek Amara'ya Kürdistan'ın dört bir yanından, Türkiye'nin dört bir yanından gelen özgürlük sevdalılarıyla, Demokrasi sevdalılarıyla, eşitlik sevdalılarıyla buluşacak ve orada önderliğinin özgürlüğü haykırılacak. Burada söylediğimiz sözler ajite olarak anlaşılmasın. Burada söylediğimiz sözler bir propaganda olarak anlaşılmasın. Biz burada bir gerçekten bahs ediyoruz. Bir halk ancak önderi özgürse özgür olabilir. Özgürlüğü şahsında önderi şahsında hapis edilen tutsak edilen kapatılan halkın kendisidir. Bugün eğer Kürt halkının önderi tutukluysa bu halkın kendisi tutuklu demektir" diye konuştu.

KUZEY IRAK, KDP VE KYB'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın durumuyla ilgili konuşmasını sürdüren Emine Ayna, "Bugün imralı'da Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a nasıl yaklaşılıyorsa, İmralı'da Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'la nasıl bir ilişki geliştiriliyorsa, buna Kürt halkı da aynı şekilde yaklaşacaktır. Kürt halkı ben bu sürece el koyuyorum, ben artık ölümleri engellemek için, hakkım için, hukukum için, özgürlüğüm için, alanlara çıkıyorum dedi. On gündür başlayan askeri operasyonların son örneği Hatay' da gerçekleşti. Hatay'da çıkan çatışmada 7 tane gerillayı kaybettik. Yine dün gece Osmaniye'de 7 asker yaralandı . Bu şu demektir, bu devletin çözümsüzlükte ısrarı demektir. Çözüm biz istersek, kararlı olursak yakındır. Bana göre çözümü çabuklaştırmak bizim elimizdedir. Çözüm geldi kapıya dayandı. Çözümün olabilmesi için bir tek şeyimiz eksik o da ulusal birlik. ulusal birliği gerçekleştirmek zorundayız . Bakın KDP ve KYB birbirleriyle savaştılar, birbirilerini öldürdüler. Ama gün geldi çözüm kapıya dayandı. El ele omuz omuza hareket ettiler, bu günkü statülerini yaratılar. Bugün de bizim için de o gündür. Siyasi yelpazeniz ne olursa olsun düne kadar çözümü ne tarafta arıyorsak arıyalım, bugün çözümün kapıya geldiği gündür. Ulusal birlik anlayışıyla geçmişe siyasi yelpazenize bakmadan hepimiz 3 Nisanda yola çıkıyoruz.Ulusal birlik adına yola çıkıyoruz, çözüm adına yola çıkıyoruz" dedi.