BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Aydoğan'dan Barnazi iddiası!

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Barzani'nin Türkiye'den PYD için destek isteyeceğini iddia etti.

Abone ol
BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Barzani'nin Türkiye'ye geliş nedeninin PYD karşıtlığı olduğunu iddia etti. Diyarbakır'daki temaslarda Barzani'nin BDP'ye yönelik herhangi bir randevu talebinin de bulunmadığını söyleyen Aydoğan, Şivan Perver'in Barnazi ile aynı çizgide bulunduğunu; ancak Suriye'deki Kürtler'in Öcalan'a yakın olduğunu iddia etti.
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da neler söyleyeceğine bakacaklarını, bu konuda beklentilerinin bulunduğunu söyledi.
 
Aydoğan, "16 Kasım'da gelişmelerle ilgili BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde saat 13.00'de halkla bir değerlendirme yapmak için toplanacağız.  Başbakandan tarihi mesajlar bekliyoruz. Başbakanın açıklamalarından sonra biz de halkımızla bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

"BDP'YE ZİYARET TALEBİ GELMEDİ" 
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin BDP'nin değil Başbakanın daveti üzerine Diyarbakır'a geleceğini ifade eden Aydoğan, "Basında Barzani'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edeceği yönünde haberler yer alıyor ancak bu konuda resmi bir talep yok. BDP'ye de herhangi bir davet gelmedi" şeklinde konuştu.
 
Aydoğan, Barzani'nin Diyarbakır'a gelişinin nedenlerinin bulunduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
 
"Başbakan Erdoğan ve Barzani Rojava'daki son gelişmeleri değerlendirecekler. Barzani, Rojava'daki Kürtlerin oluşturmaya çalıştığı yönetimi muhtemelen geciktirmek istiyor. Bu konuda da Türkiye'den yardım isteyecek. Güney Kürdistan'a açılan kapı uzun süredir kapalıdır. Bu kapı PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'e de kapatılmıştır. Bütün bunlar Barzani'nin Kürtlerin kazanımlarını biraz ertelemeye ve durdurmaya çalıştığını, kendi çıkarları açısından uygun bulmadıklarını gösteriyor. Biz de BDP olarak bunu hiç doğru bulmuyoruz. Suriye'deki Kürtler KDP çizgisinde değiller. Yüzde 80-90 Öcalan çizgisi hakimdir. Bunu kabul etmesi gerekir. Bu çerçevede kardeş bir halk olarak ilişkilerini bu yönde sürdürmesi lazım."

PERVER'DE KDP ÇİZGİSİNDE 
 
Barzani'nin yanında Şivan Perver'i de getireceğini hatırlatan Aydoğan, Perver'in çizgisinin de KDP çizgisi olduğunu savundu.
 
"Bu çizgi ile seçimde AKP'yi desteklemeleri yönünde bir mesaj verilmek, bu mesaj ile Kürtlerin yönünün buraya çevrilmesi isteniyor. Böyle bir çabaya ihtiyaç yoktur" ifadelerini kullanan Aydoğan, "Başbakandan tarihi mesajlar bekliyoruz. Eğer böyle olursa 16 Kasım'da yapacağımız açıklamada bunu alkışlayacağız. Her zamanki gibi global şeyler söylerse elbetteki Kürt halkının tavrı da ona göre olacaktır" dedi.