BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.416,28
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Altan Tan canlı yayını terketti

BDP'li Altan Tan, Öcalan görüşmesiyle ilgili Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın söylediklerine kızıp canlı yayını terketti.

Abone ol

Kanal A televizyonuna İmralı ve çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak için gelen BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, kanalın Genel yayın yönetmeninin Öcalan görüşmesi ile ilgili olarak haklarında söylediği sözlerin tamamının yalan olduğunu söyledi.

Altan Tan, MİT'e görüşme tutanaklarının kamuoyu ile paylaşılması konusunda başvuruda bulunduklarını belirterek, kanal yöneticilerinin özür dilememesi üzerine stüdyoyu terk etti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme ve süreç ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmak üzere davet edildiği Kanal A televizyonunun stüdyosuna gitti. Burada canlı yayında, kanalın Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan tarafından iki gün önce söz konusu görüşme ile ilgili yapılan analizin tamamen yalan olduğunu söyleyen Altan Tan, sürecin kışkırtma provoke ve enfeksiyona açık olduğunu belirterek herkesi sağduyu olmaya çağırdı.

ALPER TAN YANIMIZDA MIYDI

Kanal Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın görüşmede yanlarındaymış gibi cümleler kullandığına dikkat çeken Altan Tan şöyle dedi:

İSTİFAYA HAZIRIZ

"Alper Tan'ın söylediklerinin tek bir cümlesi doğru ise bizler milletvekilliğinden istifa ediyoruz, ama bir cümlesi bile doğru çıkmazsa o zaman bunu söyleyenler ne yapacaklar bunu merak ediyoruz ayıptır."

Spikerin Alper Tan'ın, naklettiğim bilgilerin doğruluğu konusunda bir tereddüt taşımadığı yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine sinirlenen Altan Tan, "Daha fazla kendinizi niye ezdiriyorsunuz" diyerek ayağa kalktı ve stüdyoyu terk etti.