BIST 9.450
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.495,37
HABER /  POLİTİKA

BDP'den türbana destek Meclis'e kutlama

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis Genel Kurulu'nda türbanlı vekillere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Partili dört kadın milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na türbanla girmelerinin ardından söz alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, türbanlı vekil düzenlemesine destek verdi.

"Türban meselesinin TBMM çatısı altında çözülmüş olmasından dolayı memnuniyet içindeyiz" diyen Buldan, Meclis'te grubu bulunan partileri ikinci bir Merve Kavakçı olayı yaşanmadığı için kutladı.

Buldan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Türban meselesinin tbmm çatısı alıtnda çözülmüş olmasından dolayı memnuniyet içindeyiz.
Bugün ikinci Merve Kavakçı olayının yaşanmasına müsade etmeyen parti gruplarını da kutluyorum.

TEKLİFİ REDDETTİNİZ

Türbanlı vekillere destek vermesinin ardından Buldan, AK Parti hükümetini eleştirdi. İşte Buldan'ın o sözleri..

"AKP iktidarı 11 yıldır türban meselesini gündemine almamış ve çözmemiştir. Diyarbakır milletvekilimiz Altan Tan'ın verdiği kanun teklifini reddettiniz. Kimse bu gerçeği unutmasın.

Özgürlükler sadece türban mesesinde olmamalıdır. Sadece başörtüsü yasaklı değildir. Bu topraklarda diller, kimlikler, kültürler, inançlar yasaklı haldedir.

ERKEKLERE VE KADINLARA ÇAĞRI

Buradan erkeklere ve kadınlara birer çağrıda bulunmak istiyorum

Erkeklere çağrım: Kadın meselesinde erkekler lütfen konuşmasın. Kadınların ne giyeceğine lütfen erkekler karışmasın. Bu konuda erkeklerin konuşmaya hakkı yoktur. Biz kadınlar nasıl giyeceğimizi, nasıl davranacağımızı sizden duymak istemiyoruz. Düşünecek, karar verebilecek bir beynimiz var.

Kadınlara çağrım: Sadece başörtü meselesinde değil, kadına yönelik her tür hak ihlalinde bir araya gelebilmeliyiz. Bugün Nusaybin'de bir kadın belediye başkanımız bedenini ölüm orucuna yatırdı. Bundan haberiniz var mı? Rojova'yla Türkiye arasına örülmek istenen duvara karşı bedenini ölüme yatırdı.  Hep birlikte tavır almalıyız. Kadınlar tek yürek olduğu sürece mücadelemiz daha büyüyecek, özgürlüklerimiz gelişecektir.