BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  GÜNCEL

BDP'den ses kaydı açıklaması!

BDP, Suriye Güvenlik Toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin 'Devletin üst düzey yetkileri arasında geçen ses kaydını derin kaygıyla karşılamış bulunuyoruz.' diye açıklama yaptı.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere, üst düzey devlet yetkilileri arasında geçen ses kaydı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, "Savaşa bu kadar hevesli, ancak barışa da bir o kadar mesafeli yaklaşan AKP Hükümeti, toplum genelinde meşruiyetini giderek kaybetmektedir" denildi. 

BDP Genel Merkezinden yapılan ses kaydı açıklaması şöyle:

Dün basına yansıyan ve başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere, üst düzey devlet yetkilileri arasında geçen ses kaydını derin bir kaygıyla karşılamış bulunuyoruz.

MEŞRU OLMAYAN YÖNTEMLERLE ÜLKEYİ SAVAŞA SÜRÜKLEYEN SİYASİ PARTİ

İktidarda bulunan bir siyasi partinin, devletin tüm yetkilerini kullanarak meşru olmayan yöntemlerle tüm ülkeyi savaşa sürükleyecek bir planı öne sürmesi, bu ülkede yaşayan tüm halklar için kabul edilemez bir durumdur. İç politikada bir çıkmazı yaşayan AKP, ülkeyi savaşa sürükleme pahasına kendi iktidarını korumaya çalışmaktadır.Yayınlanan ses kaydının, bizlere bir kez daha gösterdiği gerçek, siyasal iktidarın, kendi gücünü sürdürmek adına, derin ve illegal yapı ve ilişkilerden vazgeçmediğidir.

SAVAŞA HEVESLİ BARIŞA MESAFELİ

Savaşa bu kadar hevesli, ancak barışa da bir o kadar mesafeli yaklaşan AKP Hükümeti, toplum genelinde meşruiyetini giderek kaybetmektedir. İç politikada gün geçtikçe daha fazla otoriterleşen, kutuplaştıran; dış politikada ise saldırgan ve iç politika endeksli diplomasi yürüten bir siyasal söylemin ve pratiğinin bu ülkede yaşayan halklara hiç bir şey kazandırmayacağı açıktır. Aksine, AKP siyaseti hem ulusal hem de uluslararası anlamda meşruiyet ve itibar kaybetmekte; halkları da kendi iktidarı için bir çıkmaza ve karanlığa sürüklemektedir. BDP olarak, demokratik kamuoyunu ve sivil toplum örgütlerini ,AKP'nin bu savaş politikasına dur demeye, ve demokratik, özgürlükçü siyaseti hep birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.