BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.438,99
HABER /  POLİTİKA

BDP'den PYD'ye 31 kamyon yardım

Güneydoğu'daki BDP'li bazı belediyeler tarafından toplanan ve Kızılay'a teslim edilen 31 kamyon yardım malzemesi Suriye'de Kürtler'in denetiminde bulunan Dirbesiye İlçesi'ne gönderildi.

Abone ol

İNTERNET HABER -  Güneydoğu'daki BDP'li bazı belediyeler tarafından toplanan ve Kızılay'a teslim edilen 31 kamyon yardım malzemesi Mardin'in Kızıltepe İlçesi yakınlarında bulunan Şenyurt Sınır Kapısından Suriye'de Kürtler'in denetiminde bulunan Dirbesiye İlçesi'ne gönderildi.

Şenyurt Sınır Kapısı'na getirilen ve Kızılay görevlilerine teslim edilen yardım malzemeleri yüklü 31 kamyon, jandarma tarafından dedektör köpeklerle arandıktan sonra sınırın karşı tarafında bekleyenlere gönderildi. Yardımlar sınıra ulaştıkça, gerekli işlemler yapıldıktan sonra bekletilmeden gönderilmeye devam edeceği bildirildi.

Şenyurt sınır kapısındaki yardım geçişlerini izleyen Mardin'in Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, herkesi Suriye'nin Kuzey kesimindeki Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölgeye seferberlik ruhuyla yardım kampanyasına katılmaya davet ettiklerini söyledi. Başkan Gökkan, şöyle dedi:

"Yardımlar için herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü orada çocuklar, kadınlar ciddi ilaç ve gıda sorunu yaşıyor. Özellikle çocuklar süt ve mama ihtiyacı duyuyor. Biz kuru gıda ve her türlü ilaç, çocuk maması ve sütü, kadın ihtiyaçlarını temel kalemler olarak belirledik. Herkesi bu konuda çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Bu bir insanlık seferberliğidir. Rojava'ya ambargo uygulanamaz. Bu gün buraya ulaşan kamyon sayısı 31'dir. Bundan sonra da devam edecektir. Bir çok il ve ilçeden toplanan yardım kamyonlarının gelişi devam ediyor. Avrupa'da Süryani Federasyonu'nun gönderdiği 90 ton yardım yarın buraya ulaştıracaktır. Şu an geçişlerde bir sıkıntı yok. Yardımlar bitinceye kadar kontrollü bir şekilde Suriye tarafına gönderilecek."

Şenyurt Sınır Kapısı'nda geçen ay Suriye'ye gönderilmek üzere getirilen yardım kamyonlarının günlerce bekletilmesi BDP'liler ile sınırdaki görevliler arasında gerginliğe yol açmış, 12 yardım kamyonuun daha sonra Suriye'ye geçişine izin verilmişti.