BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
HABER /  POLİTİKA

BDP'den PKK şehitliği için ilk yorum!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Yolçatı Köyü kırsalında, yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan ve 170 PKK'lı mezarının bulunduğu "PKK Şehitliği", yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle açıldı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER.COM-ANKARA-

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, açılışı yapılan PKK mezarlığı ile ilgili olarak İnternethaber'e konuştu.

Olayı doğru değerlendirmenin gerekli olduğunu vurgulayan Tuncel, halkın "bu acılar tekrar yaşanmasın" demek amacıyla bunu yaptığını, açılışı da PKK'nın değil halkın yaptığını söyledi:

AÇILIŞI PKK DEĞİL HALK YAPTI

"Orada 170 PKK'lının cenazesi var. Yani bu savaş nedeniyle yaşamını yitiren insanları anmak üzere yapılmış, halkın yaptığı bir mezarlık. Aslında PKK'nın bir çok yerde böyle toplu mezarlıkları var ve herkes oraları şehitlik olarak değerlendiriyor. Buradan başka anlamlar çıkarmamak lazım, insanlar kendi acılarını bir şekilde hatırlatmak, gerekli saygı gösterilmesini istemektedirler, böyle düşünmek daha akılcı bir yaklaşım olur."

BU SON OLSUN DEMEK İÇİN YAPTILAR

"Bunun üzerinden PKK Lice'de böyle bir şey yaptı demek doğru değil, zaten söz konusu değil. Bu olaya insani bir cepheden bakmak çok daha yararlı olur diye düşünüyorum. Düşünün, sırf Lice'de 170 insan yaşamını yitirmiş, orayı şehitlik olarak açmak aslında "Bu son olsun" demektir. Kayıpları görmek gerekiyor. Mesele insanların acılarını paylaşmaksa buradan da bakmak ve görmek gerekiyor. İnsanlar bu acıları tekrar yaşamamak için yapıyor bunları, barış için, ölümler olmaamsı için yapıyorlar. Biz bunu böyle değerlendiriyoruz başka anlamlar çıkarmak doğru değil."

HALK EVLADINA SAHİP ÇIKIYOR

"Orada halkın kendi evlatlarına sahip çıkması söz konusu. Buna böyle bakmazsak, doğru değerlendirmezsek başka şeylere neden olur."

"Bu olayda çözüm sürecinin etkisi var tabi. İnsanlar zaten ölen evlatlarını oraya gömüyorlardı, bu yeni bir şey değil. Bunu bir şekilde, geçmişi hatırlama ve bir daha yaşanmaması için bir olay olarak görmek doğru olur."


ŞOK! PKK Lice'de şehitlik açtı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Yolçatı Köyü kırsalında, yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan ve 170 PKK'lı mezarının bulunduğu "PKK Şehitliği", yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle açıldı. (DEVAMI...)

4386.jpg