BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  POLİTİKA

BDP'den 'paketi tanımıyoruz' çıkışı!

Diyarbakır'da BDP'liler Öcalan için yürüdü, açıklanan paketi tanımadıklarını açıkladı.

Abone ol
BDP'li Emine Ayna, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketini kabul etmediklerini söyledi. Kürdistan'a statü verilmesini, Öcalan'ın özgür bırakılmasını isteyen Ayna, barış için PKK ve Öcalan'a siyaset yolunun da açılmasını istedi. 

Diyarbakır'da BDP tarafından düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' yürüyüşüne son ayların en büyük katılımı gerçekleşti. BDP il binası önünde toplanan ve aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ile parti yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 30 bin kişi, PKK ve Suriye'de PYD'nin kullandığı sarı, kırmızı, yeşil renklerden oluşan flamalar taşıdı.

Suriye'de PYD'nin silahlı oluşumu olan YPG adına bestelenen şarkıların söylendiği yürüyüş boyunca tapluluk, "Yaşasın başkan Apo", "Yaşasın PKK", "Öcalan'a Özgürlük" sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar, 'Çözümünüz askeri karakol, yığınak yapmakmıdır', 'Erdoğan'ın paketinden Kürtlere çıkan devrimci halk savaşıdır' yazılı dövizlerle Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketine tepki gösterildi. 
 
POLİS PROVOKASYONA İZİN VERMEDİ
 
Kalabalık içerisinde PKK flamaları taşındığı gerekçesiyle polis yolu kesince, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ile partili yetkililer, Güvenlik Şube Müdürü Murat Gök ile görüştü. Murat Gök, BDP'liler ile görüşürken kalabalığın sürekli kendilerine doğru hareket etmesi üzerine megafonla, göstericileri uyardı.
 
POLİS PANZERİ ÖNDE, KALABALIK ARKADA YÜRÜDÜ 
 
Yapılan görüşmelerin ardından yasadışı bayrakların açılmaması şartıyla izin verilen yürüyüşün en önünde bir polis panzeri sürekli yer aldı. Tüm uyarılara rağmen topluluktaki bazı kişiler Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamaları açtı. Yürüyüşte çevik kuvvet ekipleri ve polis panzerleri ise caddenin iki tarafında önlem aldı. Bir kilometrelik yürüyüşten sonra Koşuyolu parkı önünde duran kalabalığa BDP otobüsü üzerinden Milletvekili Emine Ayna ile parti yetkilileri hitap etti.
 
PKK VE ÖCALAN'IN ÖNÜ SİYASET İÇİN AÇILMALI
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Emine ayna, yürüyüşte halkın Öcalan'a özgürlük ve Kürdistan'a statü iradesini ortaya koyduğunu belirterek, "Siz yürüyüşte gösterdiğiniz iradeyle tanıdığınız ve tanıyacağınız tek paketin Kürdistan'a statü, Başkan Öcalan'a özgürlük olduğunu gösterdiniz. Eğer silahlar susacak, fikirler konuşacaksa bunun yolu PKK'nın ve başkan Öcalan'ın demokratik siyaset yapmasının önünün açılmasıdır" dedi.
 
BU PAKETİ TANIMIYORUZ, TANIMAYACAĞIZ
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, 3 ay boyunca demokratikleşme paketi denilenerek Türkiye halklarının büyük bir beklenti içine sokulduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Ana dilde eğitimin kabul edilmediği, seçim barajının kaldırılmadığı, İmralı koşullarının değiştirilmediği, sayın Öcalan'ın müzakere koşullarının gereğinin yerine getirilmediği için bu paketi tanımıyoruz, bu paketi tanımayacağız. Bir an önce oyalamadan, halkla alay etmeden bu taleplerin yerine getirilmesi gerekiyor."

10600.jpg