BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  POLİTİKA

BDP'den 'iki dil' için imza kampanyası

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kürtlerin gelecek nesillerin dil acısını çekmemesi için bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Abone ol

BDP Muş İl Başkanlığı, 'İki Dilli Hayat' projesi için imza kampanyası başlattı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kürtlerin gelecek nesillerin dil acısını çekmemesi için bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi.

BDP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Nimet Sezgin, Kürtlerin dillerinin 80 yıldır inkar ve imha edildiğini savundu. Kürtlerin bu mücadelede yıllardır bedel ödediğini ve ödemeye devam edeceğini ifade eden Sezgin, Kürtlerin dillerini özgürce kullanmaları, ve dillerinin eğitim dili olması için 21 Şubat 2011 tarihine kadar sürecek bir imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Kürtlerin acı çektiğini iddia ederek gelecek nesillerin bu acıyı çekmemesi için her türlü bedeli vermeye hazır olduklarını belirtti. Sakık; "Siyasetçiler sorunları çözmek için halktan onay alır ve sorunları çözmek ister. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde bugüne kadar siyaset dünyası sorunları çözmek yerine sorunlardan nemalanarak çözümsüzlüğe doğru götürerek bugüne kadar iktidarlarını sürdürdüler. 1920 yılından bu yana 91 yıl geçmesine rağmen halen Kürt sorunu çözülmedi. 91 yıldır Kürtler acı yaşıyor, Kürtlerin yanında Türklerin de yoksulları acı yaşıyor. Kürtler artık gemileri yaktılar, bedeli neyse ödediler, bugünden sonra da bedel ödemek istemiyoruz. Eğer gerçekten böyle bir dayatma olursa atalarımızdan bize miras kalan bu acılar bizim kabulümüzdür. Biz bugün bu bedeli ödemeye adayız. Çünkü gelecek nesle çocuklarımıza, çözümsüzlüğe doğru giden bir sorunu bu halde bırakamayız." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bildiriye ilk olarak Sırrı Sakık imza attı. Daha sonra BDP'li belediye başkanları ve partililer sırayla bildiriyi imzaladı.