BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  DÜNYA

BDP’den darbeye tepki

BDP, Mübarek rejiminin devrilişinden sonra seçimle gelen ilk hükümetin askeri bir darbe ile yıkılmış olmasının bölgedeki istikrarsızlığın ar...

Abone ol

BDP, Mübarek rejiminin devrilişinden sonra seçimle gelen ilk hükümetin askeri bir darbe ile yıkılmış olmasının bölgedeki istikrarsızlığın artmasına neden olabileceğini ve Tahrir Meydanı’ndaki gibi demokratik gösterilerin bu darbe neticesinde gölgelenebileceğini bildirdi.
BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Mısır’da dün gerçekleşen askeri darbe sonucu seçimle kurulmuş bir hükümetin devrilişinin derin bir kaygıyla izlendiği belirtildi. Mübarek rejiminin devrilişinden sonra seçimle gelen ilk hükümetin askeri bir darbe ile yıkılmış olmasının bölgedeki istikrarsızlığın artmasına neden olabileceği ve Tahrir meydanındaki gibi demokratik gösterilerin bu darbe neticesinde gölgelenebileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Siyasi görüşlerin siyaset sahnesinde birbirleriyle demokratik yöntemlerle rekabet içinde olmasını savunmak en temel ilkelerimizin başında gelmektedir. Sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu’da ve dünyanın neresinde olursa olsun darbe ile bir siyasi akımı demokratik zeminden uzaklaştırmak kabul edilebilir bir olay değildir. Bununla birlikte, darbe sonrası kurulan her hükümet, meşruiyet sorunu tartışmalarını başlatacağından dolayı istikrarsızlığın derinleşmesi de kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle, Mısır ordusunun siyasal alandan derhal çekilmesini ve en kısa sürede adil ve şeffaf seçimlerin yapılmasını, Mısır halkının siyasi iradesi esas alınarak bir an önce demokratik sistemin tesis edilmesi çağrısında bulunuyoruz."
(İHA)