BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA

BDP'den beklenmedik ziyaret!

CHP'nin yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi teklifi BDP'yi harekete geçirdi

Abone ol

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesini öngören kanun teklifini TBMM Genel Kurulu’nun gündemine doğrudan aldırma girişimi AK Parti ile BDP arasında sürpriz bir temasın yaşanmasına yol açtı.

AK Parti kanadının seçim barajının düşürülmesine yönelik teklif için “ret” oyu kullanmasının çözüm sürecinde olumsuz yansımalar yaratabileceğinden endişe eden BDP Grup Başkanvekilleri, AK Parti grubunu ziyaret ederek “kabul oyu” kullanılmasını rica etti.

PAZARTESİ GÖRÜŞÜLDÜ

BDP’li İdris Baluken ile Pervin Buldan, Pazartesi günü TBMM’deki makamında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüştü.

CHP’nin girişimini “siyasi manevra” olarak nitelendiren AK Parti kanadı, bu aşamada seçim barajının düşürülmesine de, TBMM İçtüzüğü’nün 37. maddesi kullanılarak bu ve benzer yasaların gündeme aldırılmasına da karşı olduklarını belirterek talebi reddetti.

RİCAMIZ OLDU

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “AK Parti kanadından böyle bir ricamız oldu. Olumlu yanıt alamadık. Önerge reddedildi. Dolayısıyla bu teklif 1 yıl içinde yeniden Meclis gündemine gelemeyecek. Ancak sorun yok. Bu teklif reddedilse bile bir başka teklif gündeme gelebilir” dedi.

Bazı BDP’liler anayasa çalışmalarıyla paralel olarak seçim barajının da düşebileceğini savunuyor.