BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  POLİTİKA

BDP'de şehitler ölmez sloganı

BDP lideri Demirtaş referandumda neden hayır oyu vereceğini anlattı. Ağrı'daki toplantıda ilginç bir slogan atıldı.

Abone ol

Belediye İş Merkezi'nde bulunan parti binasına gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak'ı 100 kadar partili Kürtçe ‘Şehitler ölmez’ sloganı atarak karşıladı.

"BOYKOTÇULAR DAA FAZLA ÇIKACAK"

Burada konuşan Selahattin Demirtaş, Kürt halkının tümüyle ‘terörist' ilan edildiğini öne sürerek şöyle dedi:

“Bu kandırmaca Anayasa değişikliğine karşı oy kullanmayacağız. Oy kullanmayıp bu rejimi boykot ettiğini göstermek istiyoruz. Yeni bir anayasada kim özgürlük istiyor, kim ana dilde eğitim görmek istiyor, hangi öğrenciler parasız eğitim istiyor bunu herkes görecektir. 12 Eylül referandumunda boykotçuların kullanmadığı oylar, ‘evet’ ve ‘hayır’dan daha fazla olacaktır. Bu inkar anayasasıdır.”

PKK'LI CESETLERİN GÖRÜNTÜLERİNİ ERDOĞAN VE BAŞBUĞ'A GÖNDERMİŞLER

Son çatışmalarda ölen PKK'lı teröristlerin cesetlerinin üzerine kimyasal maddeler dökülerek yüzlerinin tanınamaz halde getirildiğini iddia eden ve bu görüntüleri Başbakan ile Genelkurmay Başkanı'na gönderdiklerini söyleyen Selahattin Demirtaş, çatışma olmasın diye ellerinden geleni yaptıklarını öne sürdü. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Şemdinli'ye davet eden BDP Genel Başkanı Demirtaş, siperlere giden liderlerin Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki cenazeleri de görmesini istedi.

TERÖRİST CENAZESİ OLUR MU?

Demirtaş, “Birbirimizi acılarımızı anlayarak anlayabiliriz. 20 cenaze orada. 15'i daha ailelerine verilmemiş. Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum; Madem maaşını bu ülkede yaşayanların verdiği parayla alıyorsun. Madem bu devletin memurusun. Çatışmalarda öldürdüklerinizin ailelerinin acısına sahip çıkacaksın. Senin düşmanın değil bu halk senin vatandaşındır. Bu milletin cenazesine de saygı duyacaksın. ‘Terörist cenazesi’ diye bir şey olur mu? Ölmüş, tabuta konulmuş hala terörist. Cenaze, cenazedir. Diyanet çıksın fetva versin bakalım” diye konuştu.