BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  POLİTİKA

BDP'de ajan krizi sürüyor

BDP, Genel Merkez çalışanı İhsan Gül’ün ajanlığa zorlanması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, polis olarak tanıtan bir kişinin genel merkez çalışanına ajanlık teklif ettiğini iddiasında bulunmuştu.

BDP Genel Merkezi, "ajanlığa" zorlanan genel merkez çalışanları İhsan Gül ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Demokratik çözüm sürecine girdiğimiz ve önemli adımların atıldığı bir süreçte yaşanan bazı olaylar yeni süreci akamete uğratmayı hedefleyen bir takım odakların halen etkili bir şekilde iş başında olduğunu gösteriyor. Yaşanan provokatif olayların son halkasını parti genel merkezimiz çalışanlarından İhsan Gül'ün, kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan kişilerce ajanlığa zorlanması, tehdit edilmesi, sokak ortasında kaçırılmaya çalışılması oluşturdu. Gül'ü ajanlığa zorlayan şahıslar kendilerini kamu güvenliğinde görevli memurlar olarak tanıtmışlardır. Bu kişilerin kullandıkları telefon numarası, araç plakası sabittir, eşkâlleri bellidir" denildi.

AYRI AYRI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bu kişilerle ilgili parti çalışanlarının İhsan Gül ve parti genel merkezinin ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduklarına işaret edilen açıklamada, "Bir parti genel merkezini hedef almak, o partinin çalışanını tehdit etmek sıradan kişilerin yapacağı bir girişim değildir. Böylesine hukuk dışı yol ve yöntemleri izleyenler ancak arkasına bir takım güç odaklarını veya devlet desteğini alarak hareket edebilirler. Geçmişte bunun örnekleri yoğunca yaşanmıştır. Ki partimiz defalarca saldırıya uğramıştır, ne var ki failler ve sorumlular bulunamamıştır" diye belirtildi.

'HÜKÜMETİ UYARIYORUZ'

Parti genel merkezini an be an takip eden, çalışanlarını ajanlığa zorlayarak hukuk dışı yollarla bilgi akışı sağlamaya çalışan bu kişilerin hangi odaklarla hareket ettiğinin, resmi görevli olup olmadığının biran önce tespit edilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Şimdiye kadar partimizin açtığı bütün davaları takipsizlikle sonuçlandıran yargıyı göreve çağırıyoruz. Bu şahısların kim olduklarını yargı biran önce ortaya çıkartmalıdır. Bu noktada hükümet de sorumludur. Özellikle İçişleri Bakanlığı derhal harekete geçmeli, idari soruşturma başlatmalı, bu kişilerin kim olduğunu tespit etmelidir. Bu karanlık olayın sorumluları açığa çıkartılamaz ise yarın bir gün çok daha farklı provokasyonlar devreye sokulabilir. O yüzden hükümeti uyarıyoruz ve derhal bu olayı aydınlatmaya çağırıyoruz. Barış ve Demokrasi Partisi olarak biz bu sürecin takipçisi olacağız, yargı önünde bunun hesabını soracağız" denildi.

Konuyla ilgili BDP tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda İhsan Gül'ün dün itibarıyla kendi adına Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğu suç duyurusundaki beyanlarına yer verilerek, "Ankara'da gündüz gözüyle kişiyi zorla alıkoymayı göze alacak kadar kendilerine güvenmeleri ve şikayetçi İhsan Gül'e yaptıkları tehditler değerlendirildiğinde bu kişilerin alelade insanlar olmadığı, kamu otoritesini kullanmak suretiyle suç işleyen kişiler oldukları anlaşılmaktadır. Devam eden barış sürecine sekte vurmaya çalışan odakların varlığı bilindiğinden ve dahi Müvekkil Partinin bu süreçte barış karşıtı kesimler tarafından alenen aldığı tehditler göz önüne alındığında bu fiillerin sorumluların bir an önce açığa çıkarılarak, işbirliği içerisinde oldukları kesimlerin deşifre edilip yargı önüne çıkarılması gerekmektedir" diye kaydedildi. Son yıllarda partilerine yönelik yapılan saldırılar ile ilgili yapılan ve takipsizlikle sonuçlanan suç duyurularına yer verilen açıklamada, bu "ajanlık" dayatmasının aynı şekilde sonlanmaması istendi.

KIŞANAK'TAN BOMBA İDDİA

40464.jpg