BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

BDP yürüyüşünde 7 polis yaralandı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yürümek isteyen BDP'li gruba polis izin vermedi.

Abone ol

 Polisin engellemesi sonucu olaylar çıktı. BDP’li grup içerisinden polislere molotof atılması sonucu 7 polis yaralandı. Polislere sıçrayan ateş TOMA yardımı ile sündürülürken olaylarda 4 kişi gözaltına alındı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Türkiye’nin Suriyeli muhaliflere lojistik destek sağladığı iddiası ile savaşın sürdüğü Şanlıurfa’nın Ceylanpınar sınırında eylem başlattı. 3 gün sürecek eylemin açılışına BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sabahat Tuncel’inde aralarında bulunduğu bir grup BDP milletvekili de katıldı. 3 Fidan parkında kurulan sahnede konuşmalar yapıldı. Parkta bir konuşma yapan BDP Eş Başkanı Selahaddin Demirtaş, halkı Kürtçe selamladıktan sonra Ceylanpınar’da seken mermiler nedeniyle ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Demirtaş, "Ölümün Arap’ı, Kürt’ü Türk’ü yoktur. Savaş hepimizi vuruyorsa bu savaşa karşı hepimizin birlik olması gerekiyor.” dedi. 3 Fidan parkında yapılan konuşmaların ardından grup, ilçede yürüyüş yapmak istedi. Polisle görüşen BDP’li vekiller yürüyüş izni alamadı. Polis en fazla yüz kişilik guruba yürüyüş izni verileceğini belirtse de BDP’li vekiller toplu yürümek istediğini açıkladı.

POLİS TOPLULUĞUNA İFTAR SAATİNDE MOLOTOF ATTILAR: 7 POLİS YARALI

Yürümek isteyen gurubun önü park çıkışında kesildi. Polis ile BDP’lilerin görüşmesi sonuç vermedi. Grup uzun süre yürümek için direndi. Akşam ezanının okunması esnasında birçok polis ve BDP’li su içerek iftarını açtığı görüldü. Grup iftar sonrası da dağılmadı. Bu sırada grubun içerisinden atılan bir molotof yolu kapatan polislerin ortasına düştü. 3 polis molotof nedeniyle yandı. Bunun üzerine polis gruba müdahale etti. Grup polise taş atarken, polis ise biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. Ardından bazı eylemciler Ceylanpınar-Viranşehir karayolunda barikat kurup lastik yaktı. Yanan lastikler TOMA aracılığı ile sündürüldü. Atılan bir molotof ise bir otomobile isabet etti. TOMA’nın desteği ile otomobil sündürüldü. Çıkan olaylarda 3’ü yanıktan olmak üzere 7 polis yaralandı. Yaralanan polisler Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 4 eylemci ise gözaltına alındı. Öte yandan ilçede polis ile göstericiler arasında gerginlik devam ediyor.