BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  POLİTİKA

BDP ve DTK Suriye'ye gidiyor

BDP ve DTK üyeleri, önceki gün çıkan çatışmalarda oğlu öldürülen PYD lideri Salih Müslim'e taziye ziyaretinde bulunmak üzere özel izinle Suriye'ye gidiyor.

Abone ol

SURİYE'li Kürt'lerin partisi olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim'in 20 yaşındaki oğlu Şervan Müslim, geçen çarşamba günü Türkiye sınırındaki Telabyad ile Kobani arasındaki Susik bölgesinde çıkan çatışmalarda öldürüldü.

Bu olayın ardından Müslim'in cenazesi, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Halep'e bağlı Kürt'lerin Kobani olarak adlandırdığı Ayn-El Arap ilçesinde toprağa verildi.

BDP ve DTK heyeti, oğlu ölen PYD lideri Salih Müslim'e taziye ziyaretinde bulunmak üzere Suriye'ye gitmeye karar verdi. Yapılan görüşmelerin ardından aralarında BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Genel Başkanı ve bağımsız Mardin milletvekili Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu 10 kişinin Suriye'ye geçişine izin verildi. İznin çıkması üzerine BDP'li Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Nazmi Gür, İbrahim Binici, DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP'li bazı üst düzey yöneticiler Şanlıurfa'da buluştu. Bazıları karayolu ile kente gelen ve havaalanında toplanan BDP ve DTK üyeleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine hareket etti. Heyet üyesi 10 kişinin Suruç'un Mürşitpınar Köyü'nde bulunan sınır kapısından geçerek, hemen karşıda bulunan Kobani'de Müslim'e taziye ziyaretinde bulunduktan sonra yeniden Türkiye'ye döneceği bildirildi.