BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  POLİTİKA

BDP ve AK Parti neyi konuştu?

AK Parti heyeti, Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP) ziyaret ederek bayramlaştı.

Abone ol

Bayramlaşmada çözüm sürecinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

BDP Eş Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, "Barış ve çözüm sürecinin kıymetini bilmek gerekiyor", AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de "Akan kanın durması bizim için son derece mutlu sonuçtur." dedi.

Bayramlaşma programına Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, Barış ve Demokrasi Partisi Meclis Üyesi Selahattin Esmer, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve AK Parti MKYK Üyesi Filiz Kozan katıldı. Yüksel Mutlu yaptığı konuşmada, "Artık bu topraklara cenaze gelmiyor gençler ölmüyor, bu çok önemli. Bu bayramı ayrı değerlendiriyor ve önemli buluyoruz. Cenazelerin gelmediği, kimsenin ölmediği yerde bunu önemli buluyoruz. Dolayısıyla barış ve çözüm sürecinin kıymetini bilmek gerekiyor. Ama bir burukluğumuz var tabii ki. Bugün Ortadoğu’da gerçekten çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bir katliam var. Rojava’da yaşanan gelişmeler hepimizi derinden etkiliyor. Dilerdik ki ve isterdik ki bunlar olmasın, siviller öldürülmesin, savaş olmasın.’’ diye konuştu.

‘’BU BAYRAM GELECEK İÇİN BİR UMUT’’

‘’Türkiye’deki barış ve çözüm süreci Ortadoğu’yu da etkileyecektir’’ diyen Mutlu, şunları söyledi: "Kürt sorunun çözümü olumlu anlamda hepimizi etkileyecek. Bizim de partimizden ve hükümetten beklentilerimiz var. Beklentilerimizin başında dün Sayın Başbakan'ın yaptığı açıklamayı olumlu ve önemli buluyoruz. Meclis'in de erken açılması önemli bizim açımızdan. Demokratikleşmenin sağlanması reformların yapılması çok önemli. Dolayısıyla bu bayram gelecek için bir umut. Bu bayramı Türkiye’deki tüm farklılıklarında kendilerini ifade etmesi için de mutlu bir gelecek inşaası olarak addediyoruz.’’

‘’76 MİLYONU KARDEŞ OLARAK GÖRÜYORUZ’’

Bayramlaşma ziyaretinde konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de “Türkiye’de 7 aydır çözüm sürecini yaşıyoruz. Akan kanın durması bizim için son derece mutlu sonuçtur. Biz Türkiye’de 76 milyonu kardeş olarak görüyoruz. Hangi ırktan olursa olsun bu topraklarda yaşayan kardeşlerimizin birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu coğrafyada 76 milyon olarak kardeşliğimizi sürdürürsek, huzur ve barış içerisinde yaşarsak, daha önce de açıklamış olduğumuz Türkiye’nin 2023 hedefleri ile 2 -3 kat daha büyümesi, güçlenmesi, zenginleşmesi ve kalkınması hedeflerine de inşallah hızlı bir şekilde kavuşacağını düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘’BÖLGE ÜLKELERDE AKAN KANIN BİR AN ÖNCE DURMASINI İSTİYORUZ’’

Milletvekili Emrullah İşler şöyle devam etti: “Türkiye bu sorununu çözecek ve bu çözümle bölgedeki diğer sorunlar içinde demokratik çözüm olarak örnek olacağını düşünüyorum. Komşu ülkelerde yaşanan acılar elbette bizi üzüyor. Bugün Suriye’de yaşananlar ve ıraktaki patlamalar bizi derinden üzüyor. Mısır'da yaşananları biliyoruz. Bu acılara bigane kalmamız düşünülemez. Bölge ülkelerinde akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Dış politikamızda da çözüm odaklı bir politika izliyoruz. Herkesi kardeş kabul ediyor ve elimizi uzatıyoruz. Yumruklarımızı sıkmıyoruz elimizi açıyoruz. Zaman zaman bu siyasetimiz karşılık bulmuyor. Ama bizim politikamız sıfır sorun politikasıdır. İnşallah Türkiye çözüm süreci ile bölgede örnek olacaktır."

“İNSANİ YARDIMLARI SINIR KAPISI AÇILARAK SURİYE’YE GÖNDERİLMESİNİ İSTİYORUZ’’

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, ziyaret sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler’e bir taleplerinin olduğunu belirterek, “İnsani yardımların sınır kapısının açılarak Suriye’ye gönderilmesini istiyoruz. Gıda, ilaç ve çocuk maması gibi temel yardımların Rojava’ya gönderilmesini istiyoruz. Bu konuda bize kolaylık sağlanmasını istiyoruz. İnsani yardımlar çünkü en temel ihtiyaçlardır. Bu anlamda oradaki insanlara yardımcı olmanızı istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’500 BİNE YAKIN SIĞINMACI ÜLKEMİZDE YAŞIYOR’’

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler yaptığı açıklamada; “İnsani yardım noktasında bildiğiniz gibi en çok yardım yapan ülkeyiz. Şu an 500 bine yakın sığınmacı ülkemizde yaşıyor. Onların hepsini kardeşlerimiz olarak görüyor ve ayrım yapmıyoruz. Bütün Suriye halkını kardeşlerimiz olarak kabul ediyoruz. Biz hem resmi olarak hem de sivil toplum kanalları ile elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz.’’ ifadelerini kallandı.

‘’YENİ BİR DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ GELİYOR’’

Yeni bir demokratikleşme paketi hazırlığının olduğunu söyleyen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Ülkemizde çok kan aktı. Ülkemizde şehit olan insanlar hep gariban insanların çocukları, şehit oluyor ve hep gariban vatandaşlarımız üzülüyor. Biz bu yaşanan acıların önüne geçmek istiyoruz. Yaşanan acıları bir şekilde bir kenara bırakıp aynı acıların yaşanmaması için barışı ve huzuru ülkede hakim kılmak gerekiyor. Yeni bir demokratikleşme paketi geliyor inşallah. Herkes için demokrasi sloganıyla, bayramdan sonra açıklanacak. Türkiye’deki bütün farklı mezheplerin beklentilerini karşılayacak bir çalışma yapıyor.’’ dedi.