BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

BDP istifayı hayırlı gördü

Baykal'ın şok istifası siyaset dünyasında tartışılıyor. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, tarihi kararı değerlendirdi.

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını değerlendirirken, ''Umarız, Türk solunun toparlanması açısından yeni bir başlangıca vesile olur'' dedi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir siyasi partinin genel başkanının, böyle bir olayın ardından, hiçbir şey olmamış gibi davranamayacağını ifade etti. Yıldız, bu durumda Deniz Baykal'ın, demokratik bir ülkenin siyasetçisi olarak yapması gerekeni yaptığını kaydetti.

İnsanların yaşamlarında yaptıklarından sorumlu olduklarını belirten Yıldız, şunları söyledi:

''Genel Başkan düzeyindeki bir kişinin isminin bu tür bir olayla anılıyor olması, sorumluluk getiriyor. Göstermesi gereken saygıyı göstermiştir. Bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi, sorumluluğunun gereğini yerine getirmiştir.

Umarız bu durum, Türk siyasal tarihi için önemli gelişmelere, Türk solunun toparlanması açısından yeni bir başlangıca vesile olur. Sosyal demokrat bir parti olma iddiasındaki bir partinin, topluma çok önemli gelecek vadetmesi, toplumun umudu olması lazım.''