BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
HABER /  POLİTİKA

BDP İmralı'dan o şeyi alamadı!

BDP heyeti İmralı'dan fotoğraf alamadan döndü

Abone ol

BDP heyetinin Öcalan ile yaptıkları görüşme ve Öcalan'ın mesajını, yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuracakları belirtildi.

İmralı adasında ağırlaştırılmış müebet hapis cezası çeken PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için sabah saat 11.00 sıralarında İmralı adasına giden BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüşmelerini tamamlayarak saat 17.00 sıralarında adadan ayrıldılar.

İmralı'da gerçekleşen BDP-Öcalan görüşmesi ile ilgili BDP heyetinin yazalı açıklama yapacağı belirtilirken, açıklamada Öcalan'ın mesajınında yer alacağı öğrenildi.

Çözüm sürecinin 2'nci aşaması nedeniyle Hükümetin yasal ve anayasal çalışmalar yapması için daha önce 1 Eylül tarihini süre veren Öcalan'ın bugün BDP'liler ile yaptığı görüşme önem veriliyor.

İMRALI'DAN FOTOĞRAF YOK

İmralı'da BDP heyeti ile Abdullah Öcalan görüşmesinde, Öcalan'ın bir fotoğrafının çekilip yayımlanması bekleniyordu. Ancak, bunun gerçekleşmediği belirtiliyor. BDP Genel Başkanı Demirtaş, bayramdan önce yaptığı açıklamada, İmralı Adası'nda bayramdan önce ya da sonra Öcalan ile BDP heyeti arasında yapılacak olan görüşmeden sonra bir fotoğraf ile adadan ayrılmak istediklerini belirterek, "Biz arzu ediyoruz, sayın Öcalan da eğer fotoğraf çekilmesine izin verirse ve arzu ederse bu yasalara aykırı değil. Bütün cezaevlerinde bütün tutuklu ve hükümlüler fotoğraflar çekebiliyor. Görüşçüleri ve yakınları ile fotoğraf çekebiliyorlar. O fotoğraflar dışarı çıkabiliyor. Bayramda veya bayramdan sonra yapacağımız görüşmede biz bu talebi dile getireceğiz. Bakanlığın iznine tabi bir olay değil aslında. Ama, İmralı'daki imkanlar el veriyorsa bir fotoğraf ile dışarı çıkmak istiyoruz" demişti.