24 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB55.734
  • Euro2,3350
  • Dolar1,8555
  • Altın615,82
  • İstanbul
    21°C

     
  • Ankara
    22°C

     
  • İzmir
    25°C

     

SİYASET

01 Ağustos 2010 Pazar 00:0285 Yorum25180 okunma

BDP hangi bakana kına yollayacak?


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), boykot etme kararı aldığı 12 Eylül referandumuna ilişkin mitingleri Hakkari'den başlattı.

Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Hakkari'deki sandıkların 12 Eylül'de boş çıkmasını istediğini anlatırken, "12 Eylül’de bütün sandıklar bomboş olmalı. Sandıkları boş çıkarın onların içine kına doldurup Cemil Çiçek'e göndereceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, 'BDP'lilerin Dörtyol'da ne işi var? Orada polis var işini yapar' sözlerine de Demirtaş'tan yanıt gecikmedi.

Demirtaş, siyaseti Erdoğan'dan öğrenmeyeceklerini belirterek, 'Eğer BDP'de siyaset yapmak istiyorsan gel. BDP’ye talimat vermeye kalkma. Biz Dörtyola'da gideriz beşyola da' dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamaları;

CEMİL ÇİÇEK 'VAY LI MIN' DİYECEK

Hakkari halkından özel bir ricaları olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

“12 Eylül’de bütün sandıklar bomboş olmalı. Sandıkları boş çıkarın onların içine kına doldurup Cemil Çiçek'e göndereceğiz. Cemil Çiçek görsün Hakkarililer Nijeryalılar'dan farklı mı, değil mi? Hakkarililer Nijeryalılar kadar Türkçe bilmediği için ‘evet' diyemiyor. Hakkarililer'e Türkçe öğretemediniz. Bu sizin suçunuz. Şimdi sıra geldi Cemil Çiçek'e Kürtçe öğretmeye. 12 Eylül'de sandıklar bomboş çıkınca Cemil Çiçek ilk Kürtçe sözcüğü öğrenecek. ‘Vay lı mın (Eyvah)’ diyecek. Biz Hakkarililer'e kendimizi nasıl affetireceğiz diyecek.”

Başbakan Erdoğan'ın Hatay'dan halka seslenerek, BDP'nin Dörtyol'a gelmesini eleştirdiğine dikkat çeken Demirtaş, Erdoğan'ın kendilerine talimat vermemesini istedi.

BAŞBAKAN'DAN SİYASET öĞRENECEK DEĞİLİZ

Başbakan Erdoğan'ın BDP'de siyaset yapmak istemesi halinde kendisine kapılarının açık olduğunu söyleyen Demirtaş, “Başbakan ‘BDP'nin Dörtyol'da ne işi var? Orada polis var işini yapar. BDP işine baksın' demiş. Başbakan, BDP nasıl siyaset yapacağını senden öğrenecek değil. Eğer BDP'de siyaset yapmak istiyorsan gel. BDP’ye talimat vermeye kalkma. Biz Dörtyola'da gideriz beşyola da. Özgürlüğün olduğu her yola gideriz. Eğer sen başbakan olsaydın biz oraya gitmezdik. Sen orada ırkçı saldırılar altındaki halkın sesini duysaydın biz gitmezdik. Devletin başbakanı valisi İnegöl’de Dörtyol'da Kürtler'in yakılmasını izledi. Partimiz ve halkımız barış konusunda özverili olmasaydı. Bu ülkede etnik çatışma başlayacaktı.

Bu duyarlılığımız devam edecek. Ama kurbanlık koyun da değiliz. Halkımız faşist saldırılara karşı kendini koruyacaktır. Bu en doğal hakkıdır. Biz bütün ölümlere üzülüyoruz. Geçen günlerde bu kentin her yerinde yas varken, kimse bir Türk'ün evini yakmadı, yakmaz da. Dörtyol'da, İnegöl'de cenazeleri bahane ederek insanları linç edenlere başbakan destek verdi.”

MİTİNG SONRASI ORTALIK KARIŞTI

BDP mitingi ardından ara sokaklarda toplanan yüzleri kapatılmış bazı gruplar PKK ve Öcalan lenihe slogan atarak lastik yaktı. Polis, göstericilere basınçlı su ve gaz bombası ile müdahele edince, göstericiler de polise taş ve molotofla saldırdı. Ara sokaktaki olaylar sürüyor.

 
Bu elma her derde deva!
 
Güncel23 Mayıs 20123125 Kez İzlendi!
Rizeli çay üretici gerildiÖzel sektörün düşük bedellerle yaş çay almak istemesi ve Çaykur'un uyguladığı kontenjanı protesto eden üreticiler, Rize'de çayları yollara döktü.
Magazin23 Mayıs 201252065 Kez İzlendi!
Arda ve Sinem'in barış sonrası ilk pozu!Arda Turan ile Sinem Kobal barışma sonrası ilk pozlarını arkadaşlarının düğününde verdi.
Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemi savaş alanına döndü13675 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemine coplu müdahale7851 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Yeni işin hayırlı olsun9800 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 201212905 Kez İzlendi!
Aile boyu çok çılgın bir eylem!Adana'da 80 gün önce işten çıkartılan işçiler, aileleriyle birlikte yol kesip, kendilerini yakmak istedi. Polisin müdahale ettiği işçiler ile zabıta memurları arasında da arbede yaşandı.

Kültür-Sanat23 Mayıs 201256305 Kez İzlendi!
Eurovision yarı finaline nineler geldiEurovision-2012'yi takip eden basın mensupları ve fanların oylarına göre birinci yarı finalin favorisi olarak gösterilen Rusya'nın 'Buranovskiye Babuşki' grubu 'dumanı tüten' bir soba ile sahneye çıktı..
Magazin23 Mayıs 2012
İşte 2012'nin en seksi kadını19696 Kez İzlendi!
Magazin23 Mayıs 2012
Haluk Bilginer boşanıyor mu?10760 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Abdullah Gül'ün dosta vefası7039 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 201213054 Kez İzlendi!
Memur grev yaptı, hayat durduMemurun istediğini hükümet, hükümetin verdiğini memur beğenmeyince toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Memur ise soluğu grevde aldı.

Magazin23 Mayıs 201249396 Kez İzlendi!
Hangi ünlü isim nereli?Gösteri dünyasının hangi ünlülerinin sizin hemşeriniz olduğunu biliyor musunuz. Doğdukları ve yaşadıkları yerler bir yana işte ünlülerin memleketleri.
Medya23 Mayıs 2012
Günün en bomba gazete manşetleri17326 Kez İzlendi!
Güncel22 Mayıs 2012
Sınırda kaçakçılık operasyonu11219 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 2012
Evlenmek üzereyken ayrılan ünlüler108226 Kez İzlendi!
Yaşam22 Mayıs 201235539 Kez İzlendi!
İşte o anlar Tam konsantre olunan o anlarda çekilen fotolar.
Dünya22 Mayıs 201245044 Kez İzlendi!
Kudüs'ün bilinmeyen yüzüKudüs bildiğiniz gibi değil artık. Tarihi ve dini dokusunun ötesinde farklı bir manzara bizleri karşılıyor. Yahudi nüfusunun artışıyla birlikte kentin görünümü hızla değişiyor.
Güncel22 Mayıs 2012
Şehit babaya yürekleri dağlayan veda12505 Kez İzlendi!
Sağlık22 Mayıs 2012
Farketmeden kilo vermenin yolları!25653 Kez İzlendi!
Haber22 Mayıs 2012
Haliç Köprüsü'nde büyük tehlike!28720 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 201239160 Kez İzlendi!
Işıltısı ekrandan taşan güzellerTürk dizi sektörü, yabancı dizi pazarında hatırı sayılır bir yerde duruyor. Dizi bu kadar çok olunca da, ister istemez öne çıkmak adına güzel ve dikkat çekici oyuncu ihtiyacı da doğmuş oluyor. Sizin için beyaz camdaki dizilere bir göz attık ve gözden kaçamayacak güzellikteki oyuncuları bir araya getirdik. İşte, ışıltıları ekrandan taşan güzellerden bazıları.

Erdinç YAPAN-Hürriyet
Güncel22 Mayıs 20124404 Kez İzlendi!
Valilik önünde pompalıyla dehşet saçtıAdana Valiliği'nin bahçesinde pompalı tüfekle eylem yapan şahıs polisi alarma geçirdi.
Dünya22 Mayıs 2012
Bu görüntüler denizde çekilmedi15504 Kez İzlendi!
Dünya22 Mayıs 2012
Dünyanın en yüksek kulesi12082 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 2012
Almeda Survivor tarihine geçti110846 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 201236334 Kez İzlendi!
Survivor Mustafa'yı böyle karşıladılarSurvivor'dan elenen Mustafa Topaloğlu, dün akşamüstü saatlerinde İstanbul'a dönüş yaptı. Topaloğlu'na Atatürk Havalimanı'nda davullu, tulumlu bir karşılama düzenlendi. Topaloğlu'nu havalimanında eşi ile birlikte çocukları Irmak ve Uzay karşıladı.
Dünya22 Mayıs 20123226 Kez İzlendi!
Nato zirvesinden karelerLiderlerin Nato zirvesi renkli görüntülere sahne oldu
Medya22 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri12142 Kez İzlendi!
Güncel21 Mayıs 2012
Melen Projesi'nde sona doğru...8174 Kez İzlendi!
Siyaset21 Mayıs 2012
Erdoğan'a protesto gibi alkış!8532 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (85) adet yorum eklenmiştir.
AZADYASAM
02 Ağustos 2010 Pazartesi 22:16
Değerli Yorumcumuz İnternethaber'de büyük harfler ile yapılan yorumları yayımlayamıyoruz. Yorumunuzu küçük harfler ile yazıp yeniden yollamanızı rica ederiz. Saygılarımızla.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
firatdicle
01 Ağustos 2010 Pazar 22:58
refrandumdan sonra bende size kına yolliyacam sayın demirtaş..ben kürdüm ama bugüne kadar başbakanının sorunlarımızı çözmek için sarfettiği çabanın binde birini siz sarfetmediniz hep kendi çıkar ve menfaatlarinizi düşündünüz hep gündemde kalmak istediniz çözüm içinse kılınızı kıpırdatmadınız bilakis hep karşı çıktınız halada karşı çıkıyosunuz gün gelecek bugünkü halinizden utanacaksınız, kürt halkının gözü açıldı ve artık uyandı sizin gibilerini çok iyi tanıdık artık..
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
adriyan
01 Ağustos 2010 Pazar 22:56
cemil sana yakında kına gelecek :) recep çalsın sen oynarsın artık:)
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
İLGİLİ HABERLER
Diğer Sitelerİnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...