BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.492,04
HABER /  POLİTİKA

BDP Facebook'un açıklamasına ne diyor?

BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Radikal'in bugün manşetinde verdiği ve bütün Türkiye'nin gündemine giren Facebook yasaklamalarına tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Radikal'den Miray Çimen'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu Avrupa Direktörü Richard Allan’ın yaptığı açıklamaya baktığınız zaman bir giriş sözleşmesi ve koşulu yok. Yani bir hukuk prosedürü yok. Kaldı ki bir ülkede bile mahkeme kararları üzerine sayfalar kapatılırken, Facebook’un Avrupa Direktörü’nün 1 milyon kişinin katıldığı mitingdeki flamayı gerekçe göstererek bir milletvekilinin Facebook sayfasını kapatması, yüzde 99’u benim Meclis konuşumalarımdan oluşuyordu, resmen sansür.

Ama siyasi, ön yargılı ve Hükümet ile işbirliği içinde bir sansür. Çünkü Emniyet’ten kendilerine bildirim geldiğini açıkça söylüyorlar. Emniyet ile çalışan bir sosyal paylaşım sitesi, 1 milyar kişi var, gerçekten bir skandal. Bunu avukatlarıma intikal ettiriyorum. Uluslararası hukuk boyutunda üstüne gideceklerdir.

Önemli olan bizim bilgimiz dışında adımıza onlarca sahte site açılıyor. Bunlarla ilgili hiçbir işlem, denetim yapmıyorlar zaten. Bizim sayfamızı kapattıktan sonra kim olduğunu bilmediğimiz onlarca kişi tekrar sayfalar açmış. Siyasi körlük yaşıyor Facebook yöneticileri. Siyasi körlük, ön yargı, şartlanmışlık yaşıyorlar. Onların hukuk kuralları Terörle Mücadele Kanunu ise kendilerine yazık ederler. Bu siyasi körlük de başlarına ciddi bir iş açar. Facebook sosyal paylaşım sitesi olarak kabul edilemez.

Bununla ilgili de tepkimizi yeri ve zamanı geldiğinde de koyacağız. Türkiye ’de bilişimle ilgili kanun var. Ancak mahkeme kararıyla kapatılabilir siteler. Mahkeme kararı olmadan hiçbir site kapatılamaz. Polis bildirim yapacağına gitsin mahkemeye başvursun, kapatma kararı çıkartsın. Bunu yapamayacağını bilince gidiyorlar Hükümet kanalıyla anlaşmalı kestirme yoldan muhalafetin sesini kısmaya çalışıyorlar. Bu sadece Facebook yöneticilerinin ayıbı değil, aynı zamanda Hükümet’in de korkaklığını ifade eder. Muhalefetin sesine karşı sosyal paylaşım sitelerinden de ne kadar çok korktuğunu gösterir. Hiç kimse bundan bir sonuç beklemesin, elbet birgün korkuğunun hükümdarlığı biter.

TWİTTER MESAJLARI

BDP'li Hasip Kaplan'ın attığı mesajlar şöyle:

fft16_mf1619442.jpeg