BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

BDP çözüm önerileriyle yine çizmeyi aştı!

BDP'li Selahattin Demirtaş, Kürt sorununun çözümü için BDP'nin önerilerini sıraladı...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt sorununun çözümünde adres olarak yine terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ı gösterdi:

MİTİNGDEN NOTLAR

Mitinge katılanlar, 3 ayrı noktada oluşturulan arama noktalarında üstleri aranarak miting alanına alındı.

Miting alanının etrafı bariyerlerle çevrilirken, polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ekipleriyle itfaiye ekipleri de hazır bekletildi.

Mitingin yapılacağı platform önüne ''Buradayım! İrademe sahip çıkıyorum'' yazılı pankart asıldı.

ÖCALAN POSTERİ AÇILDI

Bu arada, bazı katılımcılar platforma çıkarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı.

Mitingin sona ermesinin ardından, trafiğe kapatılan yollarda katılımcıların dağılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

BDP TAM KADRO KATILDI

Mitinge, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder ile çok sayıda kişi katıldı.

FERHAT TUNÇ KONSERİ

Mitingde, konuşmaların ardından, sanatçı Ferhat Tunç bir konser verdi.

''Ortadoğu'nun en büyük sorunudur ve bu soruna yaklaşımda ciddiyet bekliyoruz. Ciddi siyaset bekliyoruz. Kürt sorununun muhatapları vardır. Ancak muhataplarıyla konuşursanız sorunu çözebilirsiniz'' 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Demirtaş, BDP İstanbul İl Teşkilatı tarafından Kazlıçeşme'de düzenlenen mitingde şöyle konuştu:

AK PARTİ HERKESİ CEZAEVİNE ATALIM DİYOR

Alevi, Kürt, öğrenci ve işçilerin sesinin çıkması istenmiyor. Herkesi cezaevine atalım ve istediğimiz gibi bir Anayasa yapalım diyorlar. O yüzden böyle bir tarihi dönemde geri adım atmak tam da çözüm sürecinde kaybetmekle eştir. Bu süreçte daha fazla dayanışma ve birlik içinde olmalıyız.

"BDP GEREKTİĞİNDE ÖCALAN'I DA TARTIŞIR"

Tutuklanan arkadaşlarımızın yaptığı tek şey demokratik ve özgür siyasettir. Biz de bu suçu işliyoruz ve işlemeye devam ediyoruz ve kendimizi de ihbar ediyoruz. Bu suçlamaların en önemli dayanağı siyaset akademilerinde verilen derslerdir. Güya halk ayaklanması dersi veriliyormuş. Orası milli eğitime ait değil istediğimiz her şeyi tartışırız. AKP'yi de CHP'yi de tartışırız. KCK'yi de tartışırız, Öcalan'ın fikirlerini de tartışırız. Eğer bu tartışmalarımızı suç olarak gösterirseniz biz daha çok tartışırız. Sizleri de siyaset akademilerimize güç vermeye çağırıyoruz.

BDP'DEN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Kürt sorunu siyasal, ekonomik ve kültürel bir sorundur. Ortadoğu'nun en büyük sorunudur ve bu soruna yaklaşımda ciddiyet bekliyoruz. Ciddi siyaset bekliyoruz. Kürt sorunun muhatapları vardır. Ancak muhataplarıyla konuşursanız sorunu çözebilirsiniz. Biz karşılıklı bir ateşkesin olmasını, silahların karşılıklı susmasını istiyoruz. Bunun için de diyalog ve müzakerelerin yeniden başlamasını öneriyoruz. Öcalan ve Kandil ile görüşmeyi başlatın diyoruz. Görüşmeleri İmralı'da yapmayın, Öcalan'ı çıkarın görüşmeleri dışarda yapın diyoruz.

Kürt sorunun önemli aktörlerinden, muhataplarından biri de biziz elbette. Barış için elimizi değil kellemizi taşın altına koyalım. Bir barış sürecini hep birlikte başlatalım.