BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  GÜNCEL

BDDK Başkanı beyin ameliyatı oldu

Bank Asya krizinin kilit ismi BDDK Başkanı Mukim Öztekin beyin ameliyatı oldu. Öztekin'in operasyonu başarılı geçti.

Abone ol

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin ameliyattan çıktı. BDDK'dan Başkan Öztekin'in sağlık durumuna ilişkin ilk açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, "Kurumumuz Başkanı Öztekin Prof. Dr. Uğur Türe tarafından ameliyata alınmış ve başarılı bir operasyon geçirmiştir" ifadesi kullanıldı.

Öztekin’in 12 Eylül 2014’te tansiyon ve göz problemiyle ilgili bir nedeniyle hastaneye başvurduğu ve beyninde tümör teşhis edildiğine yönelik haberler hafta başında basına yansımıştı. Konuyla ilgili konuşan BDDK Basın Sözcüsü Osman Uzun, “Ciddi bir ameliyat. Bu hafta olması bekleniyor. Ancak istifası gündemde değil” diye konuşmuştu.

MUKİM ÖZTEKİN KİMDİR?

Öztekin, 1988-2000 yılları arasında Garanti Bankası, Albaraka Türk, Asya Finans Kurumu’nda müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube ve birim müdürü görevlerinde bulundu. Asya Finans Kurumu’nda 2000-2004 yılları arasında genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Öztekin, Mayıs 2004’ten beri Ziraat Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Kısa süre BDDK üyeliği yapan Öztekin, son olarak TMSF Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştı.