BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'ye ağır Muhsin Yazıcıoğlu eleştirisi!

BBP'nin kurucularından olan Ahmet Yenilmez, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından Mustafa Destici'nin parti çizgisinden saptığını iddia etti.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi'nin kurucularından Ahmet Yenilmez, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından başta genel başkan Mustafa Destici olmak üzere parti yönetimini topa tuttu.

BBP'NİN MUNSİN YAZICIOĞLU'YLA İLGİSİ KALMADI

Yeni Akit'ten Hüseyin Kulaoğlu'na konuşan Ahmet Yenilmez, "Mustafa Destici başkanlığındaki BBP’yi nasıl buluyorsunuz?" sorusu üzerine BBP'nin Muhsin Yazıcıoğlu ideolojisiyle ilgisinin kalmadığını, Mustafa Destici'nin çizgisinde durmadığını ifade etti.

Ahmet Yenilmez şunları söyledi:

"Mustafa Destici, Genel Başkan olduğu dönemden itibaren hiçbir tutulur tarafı olmayacak şekilde Büyük Birlik Partisi’nin misyonu üzerine bir duruş sergilememiştir ve ısrarla bu kuruluş felsefesi dışında hareket etmeye devam etmektedir. Kurucusu olduğum ve her kademesinde görev yaptığım merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber hülyasını ve hayalini bildiğim Büyük Birlik Partisi’nin artık merhum Genel Başkanla ve onun ideolojisiyle alakasının kalmadığını üzülerek görmekteyim.

BBP CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE HATA YAPTI

"BBP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Ahmet Yenilmez, şöyle yanıt verdi:

"Her partinin belki bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ile ve irili ufaklı diğer partilerle beraber olma gibi bir hakkı vardır. Bu durum kendilerini ilgilendirir. Ama Büyük Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı sürecinde sergilemiş olduğu tavrı yapma hakkı yoktur. BBP, Cumhurbaşkanlığı sürecinde yanlış yaptı."