BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'nin Yazıcıoğlu ısrarı sürüyor

Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopter kazasının aydınlatılması isteniyor

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu: "Devletin Keş dağlarında kalan itibarını kurtaracağız" dedi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 25 Mart 2009'da meydana gelen ve Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili, ''İnşallah bu devletin Keş dağlarında kalan itibarını kurtaracağız,millet vicdanında oluşan ezberi de bozacağız'' dedi.

Topçu, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, ağabeyi Yusuf ve kızı Firuze Yazıcıoğlu ile Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak ''özel yetkili savcı'' isteminde bulundu, kazaya ilişkin Devlet Denetleme Kurulunun (DDK) raporuna göre hatası, ihmali, kusuru ve kastı olan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Topçu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına, gelinen sürecin bundan sonraki takibiyle ilgili istekte bulunduklarını belirterek, ''Çünkü gelinen bu noktada milletin vicdanındaki ''Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü'' kanaati ile devletin en yüksek kurumlarının inceleme ve araştırmaları sonunda ortaya koyduğu raporlar örtüştü'' diye konuştu.

Aile ve parti olarak, bu meselenin aydınlatılmasını istediklerini dile getiren Topçu, ''İşte bu noktada adli soruşturmanın raporlarda yazılan nedenlerden ötürü yetkili mahkeme ve savcı ile mahkemeyle takibini istedik. İdari soruşturmayı da inşallah Sayın Başbakan'dan bizzat resmi olarak yazıyla talep edeceğiz'' dedi.

Hukukun içinde kalarak mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayan Topçu, şunları söyledi:

''İçeriden dışarıdan, hatta devletin yönetim erkinde bulunanlar ne kadar bizi kaşımaya, ajite etmeye çalışsa da Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve onun arkadaşları, ona yakışır şekilde hukuk içinde kalarak bu meseleyi takip edeceğiz. İnşallah bu neticede devletin Keş dağlarında kalan itibarını kurtaracağız, millet vicdanında oluşan ezberi de bozacağız. Zaten izlenen yol Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir ve referanstır. İnşallah neticesi bu ve benzer olaylarda referans olacak ve millet vicdanındaki ezber bozulacak. Yargıya güveniyoruz. İnşallah bu isteğimiz yerine geldiğinde sanıyorum ki 'Türkiye'de karanlıkta bir şey kalmasın' fikrini biz başlatmış olacağız.''

Öte yandan partililer, yaklaşık 1 kilometre yürüyerek, Kahramanmaraş Adliyesine geldi. Ellerinde Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarıyla slogan atan partililer, helikopter kazasının aydınlatılmasını istedi.

Bu arada Adana'dan gelen işitme engelli kadınlar da adliye çıkışında hazır bulundu. Gülefer Yazıcıoğlu, adliye çıkışında işitme engelli kadınlarla bir araya geldi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, daha sonra Afşin'de heyelan bölgesine hareket etti.