BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'liler PKK için idamı geri istiyor!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, taleplerini belirterek idamın geri getirilmesi için ısırarcı olduklarını açıkladılar...

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Bizzat eylem içinde olan, bu talimatı veren PKK'lı teröristler ve küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp, namusunu kirletip daha sonra da öldürenler için idam cezasının mutlaka geri getirilmesini istiyoruz'' dedi.

Destici, parti genel merkezinde MKYK üyeleri ve il başkanlarının katıldığı toplantıdaki konuşmasına Siirt'in Pervari kırsalında düşen helikopterde şehit olan 17 askere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

HİÇBİR PKK'LI İDAM EDİLMEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından idam tartışmalarının yeniden gündeme geldiğini belirten Destici, parti olarak idamın geri getirilmesi konusunda ısrarlı olduklarını söyledi.

Bununla ilgili düzenledikleri imza kampanyasında toplanan 2 milyon imzayı TBMM'ye sunduklarını hatırlatan Destici, kampanyalarına katılanların büyük çoğunluğunun idam cezasını desteklediklerini bildirdi.

İdam cezasının 2001'den önce olduğu ancak bunun terörle mücadelede caydırıcı olmadığı yönünde bazı söylemlerin bulunduğu vurgulayan Destici, ''Bugüne kadar Türkiye'de hiçbir PKK militanı idam edilmedi'' diye konuştu.

PKK İÇİN İDAM İSTİYORLAR

Destici, şunları kaydetti:

''Bugüne kadar PKK'ya karşı bir idam cezası bile uygulanmadı. BBP olarak mutlaka idam cezasının geri getirilmesini ve iki grup için uygulanmasını istiyoruz. Bunlardan birincisi bizzat eylem içinde olan, bu talimatı veren PKK'lı teröristler için, ikincisi de küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp, namusunu kirletip daha sonra da öldürenler için idam cezasının mutlaka geri getirilmesini istiyoruz. Bir an önce en azından bu iki kesim için Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz. Etkin bir yaptırım olarak suçları azaltacaktır, terörle mücadelede müspet bir faktör olarak başarıyı getirecek, kamu vicdanını tatmin edecek ve adaletin tesis edilmesini sağlayacaktır. BBP olarak bununla ilgili hazırladığımız kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP'nin grup başkanvekillerine ileteceğiz.''

BBP Genel Başkanı Destici, ''Siyasi idamların bedelini ödemiş bir siyasi hareketiz. Bizim siyasi idamlardan yana olmamız söz konusu değil. Kimler için idam istediğimizi çok açık ve net olarak söylüyoruz'' dedi.

Cezaevlerindeki açlık grevlerini şov olarak nitelendiren Destici, bunların ''uydurma bahanelerle'' ortaya çıktığı söyledi. Destici, ''Terörist başıyla ilgili bir tecridin olduğunu düşünmüyoruz, tam tersine büyük rahatlık, büyük imkanlar içinde orada mahkum hayatını sürdürdüğüne inanıyoruz'' dedi.