BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.490,69
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Topçu'dan Erdoğan'a sert sözler

BBP Genel Başkanı Topçu, hükümete yüklendi İmralıyı susturma sözü verdi

Abone ol
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP, MHP ve AK Parti'nin Türkiye'yi yönettiğini belirterek, bu partilerin Türkiye'nin sorunlarına çözüm getiremediğini iddia etti. Habur'da raconu kesenlerin Ilgaz'da gereğini yaptığını söyleyen Topçu, iktidar halinde İmralı'yı susturacağını söylerken Kandil'i de yerle bir etme sözü verdi. 

Partisince Kağıthane Meydanı'nda düzenlenen mitingde, parti otobüsünden vatandaşlara hitap eden Topçu, siyasetçilerin, memleket meseleleriyle ilgili, birbirlerine hakaret etmeden meseleleri tartışmaları halinde bundan, kendilerinin de ülkenin de siyasetin de kazanacağını belirtti.

İleri demokrasiyi yaşayan ülkelerde yapılan anketlerde, siyaset kurumunun çok ön sıralarda çıktığına dikkati çeken Topçu, ''Bizim ülkemize baktığımız zaman, vatandaşa siyaset kurumunun güvenilirliği, kalitesiyle ilgili sorulduğu zaman, bunlar bugüne kadar bu işi kavgalı götürdükleri için siyaset kurumu yerle yeksan sürünüyor. Siyaset kurumu yerle yeksan sürünürse ileri demokrasiye nasıl ulaşırız?'' diye konuştu.

ABD'nin Irak'a operasyonunu hatırlatan Topçu, bu operasyonda camilerin bombalandığını, Kürt, Türkmen ve Arapların saf tutarken katledildiğini söyledi. Yalçın Topçu, partililerin, ''Başbakan Yalçın'' sloganlarına karşılık, ''İnşallah oluruz, olunca da birileri gibi bu meydanlarda söylediklerimizi unutmayız. Biz başbakan olunca, 14 yaşındaki kızın kafası başındaki örtü yüzünden kafası duvarlara çarpılmaz. O kafayı duvara çarpanın kafasını alır hukukun ardına ezeriz'' dedi.

''NE YAZIK Kİ KANDİL'İ SÖNDÜREMEDİLER''

Türkiye'de bölücü terörün devam ettiğini belirten Topçu, şunları kaydetti:

''Ülkemizde ahlaki terör, ekonomik terör devam ediyor. Bölücü terör, Habur'da raconu kesti, Ilgaz yolunda gereğini yaptı. Bizimkiler, her zaman yaptıkları gibi geçtiler şehit tabutlarının başına, 'kanı yerde kalmayacak' diye nutuk attılar. Onlar da dedi ki 'siz anlayamadınız herhalde', 'peki' dediler, 'bir daha yapalım'. Silopi'de aynısını yaptılar. Sonra bir Mehmedimiz mayınla şehit oldu. Bizimkiler yine niyetlerden öteye gidemediler. Onlar da dedi ki 'anlamıyor bunlar bir türlü'. Geldiler, Koç Köprüsü'nün altına haince bir tuzak kurdular. Milleti bu sefer hedef seçtiler. Ayten Bal hanımefendi ne yazık ki gazi oldu. Diğer yaralılarımız var ve bulundukları yerden de tehdide devam ediyorlar. Bu ülkeyi yönetmeyen kalmadı; CHP, MHP yönetti, bu iktidar da 9 senedir yönetiyor ama üzülerek söylüyorum: Ne yazık ki Kandil'i söndüremediler, İmralı'yı susturamadılar. Verin yetkiyi de şu Kandil'i söndürelim, şu İmralı'yı susturalım artık.''

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 35 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyen Topçu, ''Biz top oynamayı falan öğrenemedik. Memleket meselesi ayağımıza geldiği zaman, topla tecrübemiz olmadığı için, sıkışınca topu taca atmayız'' dedi.

''PROJE YARIŞINA GİRİYORLAR''

Topçu, seçim sürecinde siyasi partilerin proje yarışına girdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Meydanlarda birbirine 'mert', 'namert', 'kaset' vesaire...Onlardan vakit buluyorlar hemen bizim göl projesine dalıyorlar. Göl projesinden bir şeyler alıp söylüyorlar. Ben onlar gibi çaldınız, çırptınız da demiyorum. Memnun oluyorum. Zaten BBP, Tayyip Bey'in de ikinci partisidir, Kemal Bey'in de ikinci partisi, Devlet Bey'in de ikinci partisidir. Helal olsun alsınlar, alsın söylesinler. İçinde yeterli öğretim görevlisi olmayan üniversiteyi yapsan ne olacak. 200 yıldır bu ülke bilim üretemiyor. Benim istediğim bilim şehirleri, sağlık şehirleri, tarım ve hayvancılık şehirleri, kültür ve turizm şehirleri oluşturmak.''