BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Topçu 'saç teli analizi' istedi

BBP Genel Başkanı Topçu, Yazıcıoğlu'nun saç telinin analiz edilmesini istedi

Abone ol
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun saç örneğinin incelenmesini istedi. Türkiye'de inceleme imkanı yoksa devletin yurt dışında inceletmesi gerektiğini savunan Topçu, böylece Yazıcıoğlu'nun kazadan sonra ne zaman öldüğünün öğrenilebileceğini söyledi.

Topçu, Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'ü makamında ziyareti sonrası, Gazeteci-Yazar Emre Soncan'ın 'Keş Dağında Bir Alperen' adlı kitabında yer alan iddiaları değerlendirdi. Kitabı okuduğunu dile getiren Topçu, yer alan bilgi ve belgeleri kendilerinin daha önce devletin kurumlarına verdiğini ifade etti.

Helikopter kazasını şu an özel yetkili savcının araştırdığını hatırlatan Topçu, olaya ilişkin dosyaların incelenmesinin bittiğini ve ilk ifadesine başvurulanın ise Yazıcıoğlu'nun eşi olduğunu söyledi. Şu an yazılanların yeni olmadığını, bunları daha önce kendi araştırmaları sonucu bulduklarını ve devletin yetkili organlarıyla paylaştıklarını anlatan Topçu, amaçlarının bir hesaplaşma olmadığını kaydetti. Israrla Muhsin Yazıcıoğlu'nun saç örneğinin inceletilmesi gerektiğini söylediklerini aktaran Topçu, saç örneklerinin ailede bulunduğunu vurguladı. Devletin bu incelemeyi yapması veya yaptırması gerektiğini ifade eden Topçu, sonuca göre Yazıcıoğlu'nun ne zaman hayatını kaybettiğinin öğrenilebileceğini savundu.

"MİT'İN TAKİP ETTİĞİ DOĞRU DEĞİL"

'Keş Dağında Bir Alperen' adlı kitapta yer alan Muhsin Yazıcıoğlu'nu MİT'in takip ettiğine ilişkin bilginin gerçeği yansıtmadığını savunan Topçu, bu tür bilgilerin olayı amacından saptırdığını vurguladı. Yazıcıoğlu'nun milletvekili, vatanını ve milletini seven biri olduğunu dile getiren Topçu, ülke yararına işler yaptığının altını çizdi.

"Böyle bir insanı neden MİT takip eder?" diye soran Topçu, Yazıcıoğlu'nun yaptıklarının milletin gözü önünde gerçekleştiğini ve bir dava uğruna mücadele verdiğini belirtti. Yazıcıoğlu'nun millete yöneltilen tank namlusunun önünde selam durmayacağını söylediğini hatırlatan Topçu, kazaya ilişkin soruşturmanın adli ve idari olarak devam ettiğini sözlerine ekledi.