BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.477,55
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Destici'den Abdullah Gül iddiası!

Milli ittifak adayı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kayseri'de konuştu gönlünün milli ittifaktan yana olduğunu söyledi.

Abone ol
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Abdullah Gül'ün 7 Haziran seçimlerinde gönlünün milli ittifaktan yana olduğunu iddia etti. Milliyetçi Hareket Partisi'ni de seçimlerden önce milli ittifaka katılmaları için teklif götürdüklerini; ancak kabul edilmediğini kaydeden Destici, idam cezasını ise geri getireceklerini söyledi.
 
Saadet Partisi (SP) tarafından Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge Genel Başkan Mustafa Kamalak ile 7 Haziran seçimleri için ittifak yaptıkları Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu, Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı Ahmet Özal ve BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da katıldı. Mitinge katılanlar, sık sık, 'Mücahit Erbakan, Muhsin Başkan', 'Apo'nun ipini Alperenler çekecek' sloganı attılar.

"MHP'YE DE TEKLİF GÖTÜRDÜK" 
 
Meydanda toplananlara seslenen BBP Genel Başkanı Destici, "Allah'ın izniyle milli hükümeti kuracak olan sizlersiniz. Herkese adalet, aleme nizam verecek olan sizlersiniz" diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi;

"Bu Pazar günü ülkemiz tarihi bir seçime gidiyor ve biz Büyük Birlik Partisi ile Saadet Partimiz bir ittifak yaptık. Milliyetçi Hareket Partisi'ne de ittifaka katılmaya davet ettik. Ancak onlar bunu kabul etmediler. Ülküdaşlarım, 'Başkanım, siz üzerinize düşeni yaptınız, milli iktidar için böyle bir daveti yaptınız. Fakat bizimkiler, bu fırsatı kaçırdılar. Çünkü onların bir iktidar gibi davaları yok' dediler. Biz milli devleti kurmaya talibiz. Şimdi ';Bizimle Yürü Türkiye' diyorlar. Siz bizimle beraber yürümediniz ki, biz niye sizinle yürüyelim?

"İDAM CEZASINI GERİ GETİRECEĞİZ"

Biz, küçüklere saldıranlar ve teröre karışanlar için idam cezasını geri getireceğiz. Siz milleti böldünüz, bizlerse milleti tekrar bir araya getireceğiz. Biz ülkemizde birliği sağlayacağız. Ehli sünnet çizgisinde yürüyenlerin hepsi bizim.
 
GÜL, MİLLİ İTTİFAKTAN YANA
 
Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığı sürecinde tarafsız ve hukuka uygun bir yönetim gösterdi. Teşkilatım ve kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum. Eminim ki, Pazar günkü seçimde Abdullah Gül'ün de gönlü milli ittifaktan yana olacak."