BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den Öcalan'a itiraf et çağrısı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK ve Öcalan'a af tartışmalarına ilginç bir söylemle katıldı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkeye verdikleri zararlardan dolayı PKK’nın ve Abdullah Öcalan’ın pişmanlıklarını samimi bir şekilde dile getirmesi halinde affetmekten yana olacaklarını belirtti.

"EMPERYALİST GÜÇLERİN MAŞASI OLDUK" DESİNLER

 Partisinin Antalya’daki il kongresine katılan BBP lideri Destici, ülkenin birinci gündem maddesinin terör olduğunu kaydetti. Destici, terör bitmediği sürece ülkenin temel problemlerinin çözülemeyeceğini ifade etti. Barış ve demokrasiden yana olduklarını ve her insanın bireysel hak ve özgürlüklerinin olmasını istediklerini dile getiren Destici, "Ama keşke şöyle olsa; PKK, Apo gerçektenbiz yanlış yaptık, 30 yıldır bu emperyalist güçlerin maşası olduk, hem kendi milletimize hem kendi insanımıza hem devletimize zarar verdik. Pişmanız, silahlarımızı getirdik, bırakıyoruz’ dese, böyle konuşmuş olsa hiç kimse buna gözünü kapatabilir mi, sırtını dönüp gidebilir mi? Yüce Allah en büyük affedicidir. Biz de O’nun kulları olarak aftan yanayız affı severiz ama böyle bir şey yok. Adam ne silah bırakıyor, ne terk ediyor, silahın gücüyle taleplerini alma noktasına gelmiş." şeklinde konuştu.

 "Türkiye’nin bu terör belasından bir an önce kurtulması gerekiyor." diyen Destici, hem bu hükümetin hem de diğer hükümetlerin terörle gerektiği gibi mücadele edemediğini söyledi. Terör konusunda BBP dışında bütün siyasi partilerin vebali olduğunu belirten Destici, “Çünkü denenmemiş tek siyasi hareket BBP’dir. Bizim dışımızda eğer bu ülkenin terör diye bir problemi varsa AK Parti de bunun vebali altındadır, CHP de, MHP de, Saadet Partisi de, Demokratik Parti de. Kimisi bu terör eylemlerine göz yummuştur. Kimisi üç beş çapulcu diyerek görmezden gelmiştir. Kimisi idam cezasını kaldırarak katkıda bulunmuştur. Kimisi de onaylanan idamı Başbakanlıkta bekletip meclise göndermeyerek destek vermiştir. Kimisi de müzakere ederek bugünlere getirmiştir bu hadiseleri." dedi.

 Hükümetin yaptığı müzakereler sonucu PKK’nın silah bırakma ve ülkenden çıkma diye bir durumunun olmadığını aktaran Destici, "PKK çekilmedi, çekilmeyecek. Hiçbirisi çekilmedi. Sadece 3-5 kişilik gruplar çekiliyormuş gibi poz verdiler. Çekilmediğinin fotoğraflarını Cizre’de gördük. Çekilmedikleri gibi bir de düzenli güvenlik güçleri haline gelmeye çalışıyorlar. Çekilmediklerinin fotoğraflarını Muş’ta Şen Yayla’da gördük. PKK’lılar ile BDP’lilerin dağ şenliğinde kucaklaşmasında gördük." ifadelerine yer verdi.

LİCE'DEKİ HADİSELERE DE DEĞİNDİ

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan hadiselerle ilgili de konuşan Destici, şunları söyledi: "Devlet karakol yapıyor. Güvenliği sağlamak için elbette ki karakol yapacak. Karakolu eskimişse yenileyecek, bir takım binalara ihtiyacı varsa yapacak. Hiç elinde molotof kokteyli olan, keleş silah olan köylü gördünüz mü? Bunlar resmen PKK’nın uzantıları. Bugün açığa çıkıyor ki BDP’nin ilçe başkanı organize etmiş, bir başkası emir vermiş. Bir başkası talimat vermiş. Bu devlet bu kadar aciz mi? Koskoca devlet karakol yapmak için eşkıyadan izin mi isteyeceğiz. Ve hükümetin başbakan yardımcısı yüzü kızarmadan açıklama yapıyor ‘yeni karakol yapmıyoruz, sadece var olanı tamir ediyoruz’ diyor. Allah’tan kork, yazıklar olsun, sen kimden korkuyorsun."