BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den ittifak açıklaması MHP dışında...

Büyük Birlik Partisi-BBP'den 1 Kasım seçimleri öncesi ittifak açıklaması geldi. BBP'li Kaptan Kartal, MHP dışında ittifak isteyen 5-6 parti olduğunu açıkladı.

Abone ol

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Eğer MHP'den veya başka sağ partilerden bir teklif gelirse bunu kendi kurullarımızda değerlendiririz. MHP dışında, BBP çatısı altında seçime girmek isteyen 5-6 parti var" dedi.

Kartal, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların teröre tepkilerini demokratik yollarla dile getirmeleri gerektiğini söyledi.

Bazı medya organlarının olayları, "Kürt vatandaşlar darbedildi" şekilde gerçeği yansıttığını savunan Kartal, bu tür olayları asla tasvip etmediklerini bildirdi.

"MHP ile bir seçim ittifakı olup olmayacağı" şeklindeki soru üzerine Kartal, şunları kaydetti:

"Şu anda MHP'den bize 'ittifak yapalım' diye bir teklif yok. Sadece iki partinin tabanında, millette de BBP ve MHP'nin bir seçim ittifakı yapması konusunda tercih var. Elbette BBP milletin olduğu yerde olur. Millete fedakarlık gerekiyorsa BBP o fedakarlığı yapar. Türkiye'nin milliyetçi bir iktidara ihtiyacı var. BBP asla bu sorumluluktan kaçmaz. Eğer MHP'den veya başka sağ partilerden bir teklif gelirse bunu kendi kurullarımızda değerlendiririz. MHP dışında, BBP çatısı altında seçime girmek isteyen 5-6 parti var."

Kartal, ülke ve millet meselelerini pazarlık konusu yapmayacaklarını sözlerine ekledi.