BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den Barzani tepkisi!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP iktidarı ve hükümetininBarzani’ye gösterdiği şefkati Türkmenlerden esirgediğini söyledi.

Abone ol

Destici yaptığı açıklamada, “Çevremiz kan gölüne dönmüştür. Irak’ta Türkmen kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı Tusurmatu, Telafer, Musul da yapılan saldırılarda 17 kardeşimiz hayatını kaybederken, yüzlerce kardeşimizde yaralanmıştır. Ben bu saldırıları lanetliyorum. Bu saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Nedense AKP iktidarı ve hükümeti Barzani’ye ve PYD yaralılarına gösterdiği şefkati Türkmen kardeşlerimizden esirgemektedir. Biz de bunu anlamakta zorlanmaktayız. Hükümet biran önce Irak Merkez Hükümeti ile görüşerek, bu saldırıların sonlandırılmasını sağlamalı. Diğer yandan Irak’taki Türkmen kardeşlerimizle de görüşerek, onların problemlerini çözmelidir.” Dedi.

BAŞBAKAN İKİ DE BİR PUTİN’İN AYAĞINA GİDİYOR.

“Dış politikada pembe tablolar çizilmeye devam edilse de, hükümet dış politika da yere çakılmış durumdadır.” Diyen Destici, “Başbakanın son Rusya gezisine baktığımız zaman aslında ele avuca gelecek, elle tutulur bir sonuç alınamadığını da hep birlikte görmekteyiz.

50 yıl önce nasıl Avrupa Birliği kapılarında bizi AB’ye alın diye başbakan ve hükümetler görmüşsek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da iki de bir Putin’in ayağına gitmekte ve bizi Şanghay beşlisine alın diye adeta yalvarmaktadır. Bu Türkiye’nin itibarını zedelemektedir. Şanghay beşlisine dâhil olan ülkelerin hiç birisi yalvarmayla bu beşliye dâhil olmamışlardır. Kamuoyuna yansımamıştır ama Başbakan aynı yalvarmayı Asya Birliğine de yapmaktadır. Türkiye Dünyada çok büyük itibar kazandı, Türkiye ekonomisi çok fazla büyüdü ve nerdeyse süper güç olduk diyenlerin Şanghay kapılarında, Asya Birliği kapılarında, Avrupa Birliği kapılarındaki hallerinde görünce bunların nasıl bir aldatmaca olduğunun toplumumuzun artık farkına varması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.