BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den bakanlığa Ayasofya davası

Büyük Birlik Partisi, Kültür Bakanlığı aleyhine açtığı davayla ilgili İstanbul İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Abone ol
Büyük Birlik Partisi, Ayasofya Müzesi'nde bayram namazı kılmak için yapılan başvuruya cevap vermediği gerekçesiyle, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü aleyhine İstanbul İdare Mahkemesinde açtığı davada yürütmeyi durdurma istemlerinin reddedilmesine itirazda bulundu.  
Yenibosna'daki İstanbul İdare Mahkemeleri binasına bazı partililerle BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, yürütmeyi durdurma istemlerinin reddine ve davalının cevabına ilişkin itirazlarını içeren 2 ayrı dilekçeyi İstanbul 10. İdare Mahkemesine sundu.
Daha sonra basın açıklaması yapan Karaca, Tarihi Sümela Manastırı'nda Türkiye'de yaşayan ve dışarıdan gelen Hristiyan Ortodokslara bir günlüğüne de olsa ayin yapılması izni verildiğini söyledi. 

Karaca, Sümela Manastırı'ndaki ayinden sonra Türkiye'de yaşayan Müslüman Türkler olarak Ayasofya Camisi'nde bayram namazı kılmak için başvurduklarını ifade ederek, ''Bayram namazı kılmak üzere İl Kültür Müdürlüğüne müracaatta bulunmuştuk. Anayasamızın 2. maddesi gereği, ülkemizde yaşayan Hristiyan Ortodokslara verilen toleransın ve hoşgörünün, biz Müslümanlara gösterilerek, Ramazan Bayramı namazında bize de verilmesini istemiştik'' diye konuştu.

Bu konudaki taleplerine cevap verilmediğini söyleyen Karaca, şöyle konuştu:
''Biz de Bölge İdare Mahkemesine, ülkemizdeki Hristiyan Ortodokslara verilen iznin aynısının biz Müslüman Türklere verilmesi için dava açtık. İdare mahkemesi 23 Aralık 2010 tarihinde vermiş olduğu karar ile davamızı reddetti. Bunun üzerine 7 günlük itiraz süresi içerisinde olan itiraz hakkımızı kullanıyoruz. Bugün idare mahkemesinin vermiş olduğu karara itiraz olarak bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesine dava açmak için buraya geldik. Önümüzdeki ilk dini bayram namazında bize Ayasofya Camisinde namaz kılınması için izin verilmesini istiyoruz.''