BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den Aygün'e tepki!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest kalmasının ardından yaptığı açıklamalara tepki gösterdi

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest kalmasının ardından yaptığı basın açıklamasını Twitter sayfasında değerlendirdi.

Destici, Aygün'ün sözlerine tepki göstererek, "Sağduyulu herkes Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasına sevinirken, o kardeşlerinden ayrıldığına üzülmüş. Ben de Aygün'ün hem ailesine kavuşmasından hem de daha fazla gündemi işgal etmeden kısa sürede serbest bırakılmasından memnun oldum" ifadelerini kullandı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, serbest kalmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, "İki günlük dağdaki saatler boyunca son derece saygılı bir tavır gördüm. Bu eylemi yapan arkadaşlar 6-7 kişilik genç kişilerdi. Keşke bu toplumun içinde yer alsalar da üniversite okusalar… Giderken sarıldılar, öptüler. ‘Burada bulunan kardeşlerini unutma abi’ dediler. 'Senden destek istiyoruz' dediler. Ben de onlara destek vereceğime, barışın sağlanması için mücadele edeceğime söz verdim" şeklinde konuşmuştu.