BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  SEÇİM

BBP'de yeni deprem! Bir istifa daha

BBP'de İhsanoğlu krizi büyüyor. Yönetimin çatı adaya destek kararı alması partiyi fena karıştırdı. Son istifa Durmuş Eker'den geldi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu üyesi Durmuş Eker, parti kuruculuğundan ve partiden istifa etti.

İhsanoğlu'na destek kararı alan partiler içinde hiç kuşkusuz en büyük sarsıntıyı BBP yaşadı. Alperen Ocakları Başkanı Serkan Tüzün'ün Destici'yi topa tutmasının ardından Metin Gündoğdu ve Hüseyin Bozok kazan kaldırdı.

PARTİ KARIŞTI

Açıklamalarla ilgili pazar günü acil toplanan MKYK, 7 yıldır Genel Başkan yardımcılığı yapan Metin Gündoğdu ve halen Genel Başkan Yardımcısı olan Hasan Hüseyin Bozok’u disiplin kuruluna sevk etme kararı almıştı.

Partinin almış olduğu bu karardan sonra CHP, Devrimci Halk Partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun destekleme kararını doğru bulmadığını dile getiren partinin 99 kurucusundan biri olan Durmuş Eker de partisinden istifa ettiğini açıkladı.

istifa.20140721163150.jpg

DİSİPLİN KARARINA TEPKİ

Eker parti disiplinine sevk edilen arkadaşlarının disiplin suçunun ne olduğunu merak ediyorum. Bu arkadaşlarımız darbeci zihniyetin yanında durmayalım diye yaptıkları açıklamalar ise yazık. Parti merkezinin verdiği karar ayet mi de herkes ona tabi olacak. Biz bu partiyi kurarken hiçbir vesayeti ve lider sultasını kabul etmiyoruz demiştik. Şimdi ne oldu? Bu karara itiraz edilmesinde neye itiraz edilsin." şeklinde konuştu.

İNANÇLARIMIZA HER FIRSATTA SALDIRAN BİR GRUBUN İÇERİSİNDE PARTİMİN YER ALMASINI KABULLENENİYORUM

Eker “21 yıldır kurucusu olduğum ve iftihar ettiğim partimin 21 yıllık duruşuna cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı kararla zarar verildiğini düşünüyorum. Biz her dönem muhafazakar seçmenin yanında olduk. Şuan ise bugüne kadar inanç değerlerine hakaret eden inançlarımıza her fırsatta saldıran bir grubun içerisinde şerefle durduğum partimin yer almasını kabullenemiyorum. Bu inanç ve duygu ile partimden istifa ediyorum.” dedi.

bbp.jpg