BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'de sürpriz genel başkan adayı

BBP MKYK Üyesi Yavuz Ağıralioğlu, yapılacak genel kurulda, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Abone ol

Ağıralioğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının akabinde tüzüğün emrettiği yasal sürede yapılan kongrenin, bir siyasi inşa kongresi değil, bir hüzün kongresi olduğunu belirtti.

BBP'nin, memleket meselelerinin altında sorumluluk taşıyan bir iradeyi hükümet etmek gibi bir kasıtla bir an önce Türkiye vizyonunu açıklayacağı kurultay yapma hazırlığında olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, ''Bir yılı aşkın süredir istişare çalışmalarını sürdürüyorum. Bu istişareler sonucunda aldığım kararla, buradan genel başkan adaylığımı açıklıyorum. İsteğimiz, gayretimiz BBP'nin bundan sonraki süreçte memleket meselelerini lisanı münasiple konuşabilecek bir kadroyu diyazn edip, bir an önce hükümet emanetini almaktır'' dedi.

Ağıralioğlu, BBP'nin Türk siyasetinde Trabzonspor hüviyetiyle duran bir parti olduğunu kaydederek, ''Yani Türk futbolunda Trabzonspor neyse Türk siyasetinde BBP odur. Bu, Anadolu insanının şeref ve haysiyet mücadelesine öncülük etmek gibi kararlılık taşıyan bir kadrodur. Bu iradeyi hükümet etmek gibi bir iddiayla, mütenasip bir kadroyla buluşturacağız'' diye konuştu.

Hareketin mayalanmasında Sivas'ın 16 senedir ciddi fedakarlıklara katlandığını belirten Ağıralioğlu, şunları kaydetti:

''Bu maya, genel başkanımızın vefatında gördüğümüz teveccühü değerlendirdiğimizde sanki tuttu gibi. Dolayısıyla inşallah tutmuş bir mayanın da bundan sonraki sürecini biz Trabzon'dan yönetiriz. Gayretimiz bu yönde olacaktır. Haysiyetli bir partinin, haysiyet kürsüsünün başına geçmek gibi bir gayretim var. 17 yıl Muhsin Yazıcıoğlu'nun şerefle taşımış olduğu mesuliyeti, biz Trabzon üzerinden taşımaya gayret edeceğiz.''

Ağıralioğlu, genel kurul tarihinin 9 Kasım olduğunu, ancak genel merkezin kurultayı seçim sonrasına bırakmayı istediğini belirterek, kendilerinin ise genel kurulun 9 Kasım'dan 1 ay önce yapılmasını istediklerini ifade etti.