BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'de şok istifa

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nevşehir İl Başkanı Sefer Tavukçu, görevinden istifa etti.

Abone ol

Tavukçu, il başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında, BBP teşkilatında 1998 yılından bu yana il başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, BBP'ye Allah rızası için katıldığını, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber yol arkadaşı olmanın onurunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Yazıcıoğlu'nun, başlarını öne eğdirecek en ufak bir yanlışını görmediklerini ifade eden Tavukçu, şunları kaydetti:

''Bizler hiçbir zaman profesyonel siyaset anlayışıyla hareket etmedik. Siyasetin kirli çarklarına aldırmadan nasıl temiz kalınabileceğini, nasıl dik durup düz yürüNeceğini, fırıldak olmamayı şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'ndan öğrendik. Geldiğimiz noktada BBP Genel Başkanı ve Genel Merkezi'nin profesyonel siyasete geçiş yaptığını görmenin üzüntüsü içindeyim.

Bizler BBP'li Alperenler olarak bütün zorlukları göğüslemeye hazır insanlarız. Bunca yıl kısıtlı imkanlarımıza rağmen iman gücümüzle ayakta kaldık. Bizler her zaman başımız dik, alnımız açık dolaşmaya alışmış insanlarız. Farklı düşüncede insanlar olsak, Türk İslam davasının neferi olmayı gönüllü kabul etmezdik. Birlikte yürüdüğümüz insanlar başka yollara yürümek istiyorlarsa ben yokum. Yolları açık olsun.''

BBP Nevşehir İl Teşkilatı'ndan Tavukçu ve İl Başkan Yardımcısı Etem Gündüz ile birlikte 8 kişinin daha istifasını verdiği bildirildi.